gradsko vijeće

Grad Đurđevac donio proračun za sljedeću godinu težak 107 milijuna kuna, EU sredstvima prvi put u povijesti grada podignut će se dom za starije

U Gradu se pripremaju i za novo razdoblje, za nove mjere koje će biti namijenjene oporavku nakon situacije s koronavirusom.

13:28h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Na današnjem Gradskom vijeću Grad Đurđevca održanom u utvrdi Stari grad, Gradsko vijeće izglasalo je proračun za 2021. godinu. U novoj godini vlast u gradu Picoka planira raspolagati s nešto manje od 107 milijuna kuna. Točan iznos je 106.911.287,31 kuna.

Kako to obično biva, proračun je predstavio gradonačelnik Hrvoje Janči. Kazao je kako najveći dio proračuna čine projekti koji su trenutno u provedbi, projekti iz ranijih godina koji se nastavljaju u iduću godinu, poput onog izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni, izgradnje hostela u prirodi do onih projekata koji su prijavljeni na otvorene europske natječaje.

U Gradu se pripremaju i za novo razdoblje, za nove mjere koje će biti namijenjene oporavku nakon situacije s koronavirusom. Na području grada projektiraju se cesta kao i staze na području prigradskih naselja.

– Od najznačajnijih prihoda u samom proračunu jesu opći prihod i porez na dohodak. Znamo da u idućoj godini imamo novi porezni zakon. Po tom pitanju ne bi trebalo biti značajnijih promjena za Grad. Projektira se prostor sveučilišta koje bi iduće godine trebalo doći u Đurđevac, imamo nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Od rashoda tu su najviše projekti koji su u provedbi, kao što su pomoćnici u nastavi u OŠ, projekt Maslačak za sve, tri su projekta iz područja gospodarenje otpadom i prijavljeni projekti gerontodomaćica – druga faza, zatim đurđevački STEM koji se nastavlja na našu Školu u prirodi. Prijavljeno je i uređenje okoliša oko utvrde Stari grad. Po prvi puta u povijesti Grada krenut će izgradnja doma za starije i nemoćne. Mislim da su to jako dobro iskorištena EU sredstva (15 milijuna kuna) da bi se podigao standard svih stanovnika grada Đurđevca – rekao je gradonačelnik Janči i istaknuo kako su mu najdraži oni projekti koji su usmjereni prema ljudima.

U sličnom tonu govorio je i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji je pohvalio sve napore Grada i njegovih djelatnika. Istaknuo je i novi projekt Volim podravinu.

Proračun je izglasan jednoglasno, no spomenimo kako na sjednici nisu bili prisutni oporbeni SDP-ovi Fucak i Lacković, te HDZ-ovi Kolarević i Gašparić.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

čitam...