10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad još uvijek nema službeni stav o potpori projektu Piškornica
G

Ne propustite

Još uvijek nema konačnog rješenja u odnosima Grada Koprivnice i  Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Tako se može zaključiti nakon današnjeg sastanka kojemu je domaćin bio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović a ostali su sudionici bili gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek i direktor Regionalnog centra Piškornica Mladen Jozinović.

O važnosti sastanka govori i činjenica da su na njemu bili i koprivnički zamjenici ministara Dražen Pros i Darko Ledinski, a o složenosti problema izjave aktera da su pregovori u tijeku i da se traži rješenje. 

Grad još uvijek nema službeni stav o potpori projektu Piškornica, no činjenica je da je to projekt od nacionalnog interesa kojega podupire aktualna vlada. Stoga je malo vjerojatno da bi koprivničko Gradsko vijeće, bez obzira na dosadašnju politiku protiv Centra Piškornica, na najavljenoj tematskoj sjednici moglo uskratiti mu potporu.

Pitanje je vjerojatno samo hoće li uz potporu uspjeti ostvariti i tražene zahtjeve. Za građane Koprivnice grad traži manju cijenu odvoza otpada i povrat novca uloženog u sanaciju gradskog odlagališta na Piškornici. Zauzvrat bi trebao odustati od sudskih tužbi, što bi prouzročilo značajan i uz to neplanirani trošak za gradski proračun.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×