12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad poništio odluku o prodaji nekretnina u Starčevićevoj
G

Ne propustite

Grad Koprivnica poništio je odluku gradonačelnice Vesne Želježnjak na temelju koje je raspisan javni natječaj za prodaju kuće i dvorišta u Starčevićevoj 20.

Inače, u vezi predmetnih nekretnina održana je jedna javna dražba, no nije bilo zainteresiranih kupaca.
Odluka o prodaji na noge je digla gradsku oporbu, ponajviše Laburiste, koji su upozoravali kako je natječaj protuzakonit, budući da gradonačelnica ne može odlučivati o prodaji nekretnine čija vrijednost prelazi milijun kuna, a u ovom je slučaju bila riječ o 1, 124, 250 kuna.

Razloge odustajanja od prodaje objasnio je dogradonačelnik Mišel Jakšić.

– Rekao bih da gradonačelnica nije odustala od prodaje nego se jednostavno nitko nije javio na natječaj i odlučila je do daljnjega, budući da smo eto napravili genijalan medijski PR uz pomoć naših oporbenih kolega da jednostavno ne idemo u tu prodaju. Pitanje je tko bi se upustio u kupnju tog prostora s obzirom na to da smo u startu optuženi da pogodujemo nekom fantomskom privatnom poduzetniku i da rasprodajemo obiteljsko srebro – rekao je Jakšić Radio Dravi.

Odluka o odustajanju od prodaje donesena je na sastanku u ponedjeljak, na kojemu su prisustvovali dogradonačelnica Melita Samoborec, Zoran Gošek, predsjednik Gradskog vijeća, te Siniša Bosanac, vijećnik iz redova Laburista. Nakon kraćih konzultacija s pravnom službom, odluka je povučena, a u koprivničkom ogranku Laburista smatraju kako je to upravo njihova zasluga.

– Dogradonačelnik Jakšić objašnjava kako naše inzistiranje na nezakonitosti natječaja nije razlog odustajanja, no sam čin govori tko je u pravu. Jedino žalimo što takva odluka nije odmah donesena. Laburisti neće ni ubuduće tolerirati nezakonita postupanja, nejavan i netransparentan rad gradske uprave te ćemo i dalje javno upozoravati kad utvrdimo da se radi na štetu građana – kazao je Darko Tetec, tajnik koprivničkog ogranka Laburista.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×