"Koprivnica kakvu zaslužujemo"

Građanska inicijativa traži objavu ugovora s RWE-om: Građani imaju pravo znati što će biti s tvrtkom u koju su uložili ogroman novac

13:56h
0
Siniša Bosanac // Foto: Matija Gudlin

Nakon što je dano do znanja da ugovor između njemačkog RWE-a i Koprivnica plina i Koprivnica opskrbe neće biti javno objavljen jer to nije u interesu kupca, oglasila se Građanska inicijativa “Koprivnica kakvu zaslužujemo”.


U svom priopćenju naveli su da su razočarani prodajom plinskog biznisa te da ona ne bi trebala biti obavijena tajnom.

– Unatoč silnom optimizmu koji pršti na sve strane, mi iz građanske inicijative „Koprivnica kakvu zaslužujemo“ smatramo da prodaja tvrtke u našem vlasništvu, s kojom su upravljali gradski oci, jest stvar od javnog interesa i ništa ne smije biti obavijeno velom tajne kako je to već uobičajeno u radu koprivničke gradske vlasti. Prisjetimo se tajnovite kupnje Peveca za 27 milijuna kuna ili sveučilišta, čiji je trošak bio ukupno 80 milijuna kuna. Stoga zahtijevamo javnu objavu cjelokupnog ugovora između Koprivničkog Komunalca i RWE jer smatramo da građani Koprivnice imaju pravo znati što će biti s tvrtkom u koju su uložili ogromne svote novca – poručili su iz inicijative.

Podsjetimo, njemačkoj tvrtki RWE prodano je 75 posto upravljačkih prava Koprivnica plina i Koprivnica opskrbe za 51 milijun kuna. Tvrtka se ugovorom obvezala da će zadržati radnike i njihova prava te sjedište tvrtke u Koprivnici, a najavili su povoljnije usluge plina i električne energije.

čitam...