19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Građevinski radovi na Piškornici očekuju se sljedeće godine
G

Ne propustite

U prostoru Varaždinske županije održana je 19. sjednica Skupštine društva Piškornica d.o.o. Na dnevnom redu našlo se devet točaka, među kojima i ona sa kratkim osvrtom na stanje projekta te izvještajem o radu društva Piškornica za 2013. godinu koje je jednoglasno usvojeno.

Direktor društva Mladen Jozinović istaknuo je da su sve aktivnosti koje su bile u planovima i definiranom programu rada ispunjene, od kojih je najznačajnija bila ishođenje lokacijske dozvole za gradnju Centra. Što se tiče financijskog poslovanja društva Piškornica u 2013. godini, ono je bilo na razini milijun i 357 tisuća kuna, sa 77 tisuća kuna dobiti. Na sjednici Skupštine društva riječi je bilo i o aktivnostima u narednom periodu. Skupština je primila na znanje da je Vlada Republike Hrvatske projekt Piškornica uvrstila na listu kapitalnih investicija, što će znatno pomoći u rješavanju preostalih imovinsko-pravnih odnosa.

Kao jedan od najkonkretnijih koraka u narednom razdoblju bit će raspisivanje pretkvalifikacijskog natječaja za radove i predaja predmetne aplikacije Europskoj komisiji. Direktor Jozinović očekuje da bi navedene stavke mogle biti realizirane ove godine. Kad je u pitanju početak građevinskih radova, očekuje se da će to biti tijekom 2015. godine te da će trajati cijelu 2016. godinu, dok se otvaranje regionalnog centra za gospodarenje otpadom, odnosno početak rada očekuje u 2017. godini. Direktor Jozinović također je podsjetio da   će realizacija projekta stajati 70 milijuna eura te da se do 80 posto bespovratnih sredstava planira namaknuti iz EU fondova, dok bi 15 posto trebao osigurati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostalih 5 posto društvo Piškornica kreditnim zaduženjem pri nekoj od europskih kreditnih institucija.

Na sjednici Skupštine društva bili su nazočni i predsjednik Skupštine Božidar Vrabelj, ujedno i načelnik općine Koprivnički Ivanec, zatim članovi Skupštine: župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i župan Međimurske županije Matija Posavec te predsjednik Nadzornog odbora društva Marijan Štimac, pomoćnica pročelnika za zaštitu okoliša Varaždinske županije Ivana Dukši i pravni zastupnik društva Marko Kallay.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Doroteja i Eleonora, a njima se pridružio i Vilim, danas slave imendan

Doroteja, Eleonora i Vilim, današnji slavljenici! Doroteja je dinamična, odana, razborita, opuštena, tajnovita, ekspresivna, jasna i aktualna. Eleonora je energična, lojalna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×