Gradonačelnica Želježnjak uputila apel ravnateljstvu HRT-a

08:01h
0
Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak // Foto: Koprivnica.net

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak uputila je apel ravnateljstvu HRT-a, a vezan uz ukidanje dopisništva HTV-a u Koprivnici.

U njemu stoji kako ovim putem izražava nezadovoljstvo te apelira na razmatranje najavljene odluke o ukidanju 11 dopisništva diljem Hrvatske, od kojih je jedno i ono koprivničko.

– Posve je jasno da HRT mora provesti određene promjene kojima će racionalizirati troškove poslovanja, ali smatram da to ne smije biti na štetu kvalitete programa i informiranja javnosti, kako u glavnom gradu, tako i u svim ostalim gradovima, općinama i naseljima diljem Hrvatske. Nemojmo zaboraviti da je riječ o javnoj televizijskoj kući koja bi trebala biti u službi svih stanovnika, neovisno iz kojeg kraja oni dolaze – ističe Želježnjak.

Dodaje i kako dopisništvo u Koprivnici djeluje od 1995. godine te pokriva područje cijele Koprivničko-križevačke županije u kojoj živi 115.582 stanovnika, kao i da se posebno ističe po svojoj produktivnosti te profesionalnosti svojih djelatnika.

– Osim realiziranja priloga za televiziju, djelatnici se javljaju i u emisije Hrvatskog radija te izvještavaju o događajima i zanimljivostima iz cijele županije. Ukidanje dopisništva stavlja u neravnopravni položaj stanovnike pojedinih područja. Naglašavam da je obveza HRT-a kao javne televizije pravilno i ravnomjerno izvještavanje javnosti o zbivanjima na svim područjima u Hrvatskoj što je i definirano zakonskim aktima – kaže Želježnjak, ističući kako je jedna od tih zakonskih obaveza i regionalna zastupljenost svih krajeva Hrvatske.

Svoj apel završava riječima kako se, zbog svega navedenog, nada da će se racionalizacija troškova provesti na način koji neće utjecati na kvalitetu programa te pravodobno i potpuno informiranje javnosti.