povezanost

Gradonačelnik Ludbrega sudjeluje u radu skupštine CIVINET mreže, a u cilju urbane mobilnosti

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa okuplja preko 160 članova iz šest zemalja te je najbrojnija europska mreža CIVINET.

09:04h
0

Tivat (Crna Gora) domaćin je 6. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa. S obzirom da Grad Ludbreg čeka donošenje strategije prometa odnosno održivog razvoja urbane mobilnosti gradonačelnik Dubravko Bilić sudjeluje u radu skupštine CIVINET mreže u Tivtu gdje mnogi gradovi predstavljaju svoje projekte i razmjenjuju svoja iskustva.

– Kako se projekt integriranog prijevoza Varaždinske županije sporo ili nikako ne razvija očito nam predstoji pokušaj da problem mobilnosti unutar grada riješimo sami. Nadam se ćemo uskoro pokrenuti i ovaj projekt i zato su nam iskustva kolega koji su odmakli dalje vrlo važna – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

CIVINET je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti. Mreža je osnovana u Ljubljani 25. travnja 2013. kao mreža CIVINET Slovenija- Hrvatska. Odlukom Skupštine, mreža je 10. veljače 2016. preimenovana u CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa.

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa okuplja preko 160 članova iz šest zemalja te je najbrojnija europska mreža CIVINET.