25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradski vijećnici raspravljali o Piškornici i zaključili da je realizacija projekta pod upitnikom
G

Ne propustite

U Koprivnici je u utorak održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o radu Javne ustanove za odlaganje komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada sjeverozapadne Hrvatske. Sjednici je nazočio bivši ravnatelj te ustanove Nedo Cepić koji je vijećnicima podnio izvješće o dosadašnjem radu te ih pobliže upoznao s Regionalnim centrom za gospodarenje otpadom Piškornica, projektom koji je u posljednje vrijeme sve aktualniji u Koprivnici.

U svojem izlaganju Cepić je naglasio kako je projekt gospodarenja otpadom i dalje dobar i kvalitetan, ali kako je nad njim potrebno izvršiti reviziju da se ustvrdi stvarno stanje. Također, očito je da je Cepić u posljednje vrijeme promijenio svoje mišljenje te je rekao i nekoliko negativnih stvari u vezi Piškornice, koje su već ranije tvrdili pojedini gradski vijećnici, na čelu s gradonačelnikom Mršićem. Naime, Cepićevo je mišljenje da je projekt Piškornica u ovom trenutku došao pred zid koji je jako visok te da se trenutno ne može realizirati.

Njegovo izlaganje prilično je iznerviralo gradske vijećnike koji su raznim pitanjima počeli „rešetati“ Cepića, a  posebno je odlučna bila Helena Hećimović.

– „Car je gol“! To je moj zaključak nakon vašeg izlaganja. Mjesecima, pa i godinama smo upozoravali na probleme koje se sobom nosi taj projekt i vi ste nam danas sve to i potvrdili. Očito je da projekt nema ni glavu ni rep, da je nekom u interesu da se na toj lijepoj zemlji izgradi smetlište i jedino se pitam zašto su vama trebale tolike godine da i vi uvidite na sve te probleme. Zarađivali ste plaću da lažete sedam sati dnevno i sad ste odjednom okrenuli ploču i na tome vam čestitam, a vama ostaje na savjesti kako ćete dalje živjeti sa spoznajom da ste tolike godine lagali – obratila se Hećimović Cepiću.

Gošek i Pobi predstavnici Grada u novom Upravnom vijeću Piškornice

Nakon zanimljive dvosatne rasprave predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek pročitao je u ime građana zahtjeve koje Grad Koprivnica traži od Javne ustanove.

– Treba hitno formirati novo Upravno vijeće(UV) Javne ustanove , napraviti novi izvještaj o radu i izabrati novog predsjednika UV-a koji neće opstruirati rad Ustanove. Zatim treba izraditi novu studiju isplativosti Piškornice i izraditi revizije postojećeg projekta Piškornica od strane institucije koja do sada nije bila uključena u izradu projekta niti je interesno povezana s projektom. I na kraju, u rad Javne ustanove i u projektiranje Piškornice treba uključiti i javnost – pročitao je Gošek.Iako je do nedavno tvrdio drugačije, Cepić je priznao da Piškornica ima i negativnih stvari // foto: Ivan Brkić

Gore navedeni zaključci prihvaćeni su većinom glasova (HDZ i HSS suzdražni), a isto tako većinom glasova vijećnici su prihvatili i prijedlog da Zoran Gošek i predsjednik Uprave Komunalca Josip Pobi budu predstavnici Grada u novom Upravnom vijeću Piškornice.

Na kraju napomenimo kako je na današnju sjednicu Gradskog vijeća bio pozvan i župan Darko Koren, inače predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove, no zbog službene spriječenosti nije mogao doći.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

hRAST KNIVES

FOTO/VIDEO Oliver iz Rasinje zaljubio se u izradu noževa: Kupio sam najjeftiniji nož iz Japana i počeo raditi na njemu

Interes za različitim vrstama hobija ljude zna odvesti u neočekivanom smjeru, a tako je bilo i s Oliverom Hrastom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×