15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradsko vijeće // Barišić uvjerio vijećnike u nužnost preuzimanja RK Podravka
G

Ne propustite

Gradski su vijećnici većinom glasova prihvatili preoblikovanje RK Podravka u sportsko dioničko društvo te prihvatili financijske tradžbine koje Ministarstvo financija ima prema klubu.

Suzdržana su bila četvorica vijećnika, Darko Tetec i Siniša Bosanac iz redova Laburista, Ivica Suvalj (Hrast) te nezavisni Mladen Švaco. Protiv sudjelovanja Grada u obveznom preoblikovanju, ulaganjem u novcu u temeljni kapital sportskog dioničkog društva i preuzimanjem dionica, bila su već spomenuta dvojica Laburista, a suzdržani Suvalj i Švaco.

Zbog mnogo nejasnoća i nedorečenosti u samim materijalima, prihvaćanju je prethodila jednosatna rasprava, nakon koje je uslijedila replika tvorca statuta dioničkog društva RK Podravka Damira Barišića koji je objasnio kako je preoblikovanje nužno ili slijedi stečaj, te kako je ono nemoguće bez sudjelovanja jedinica lokalne samouprave.

– Ovdje se ne radi o ucjeni već o sili zakona. Postojeće obveze prema proračunu (2,9 milijuna kuna) postaju temeljni kapital, te je sportsko dioničko društvo pravni sljednik sportske udruge – objasnio je Barišić. Utješne im je riječi uputio i predsjednik Kluba Jorn Pedersen objasnivši kako potpora Podravke i Belupa u narednim godinama nije upitna.

– Dosadašnje sponzorstvo Podravke i Belupa iznosilo je 7 milijuna kuna, a ove je godine više za 1,5 milijuna – kazao je Pedersen, dodajući kako je samo sporan dug prema državnom proračunu koji se nagomilavao određeni niz godina.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak izrazila je žaljenje što uopće moraju raspravljati o ovoj temi te što nisu prisutni ljudi koji su klub doveli u ovakvu situaciju.

– Podravka i Belupo u klub su od 2006.do 2009.uložili 91 milijun kuna. Gdje je sad taj novac? Da se poslovalo odgovorno, danas o ovome ne bismo odlučivali – rekla je Želježnjak.

Za riječ o ovoj temi javilo se čak devet vijećnika, ističući kako ne žele biti ‘grobari’ ovog sportskog društva koje je desetljećima ponos grada, no činjenica je kako se kupuje ‘mačak u vreći’ te su stavljeni pred gotov čin.

– Činjenica je da je rukometni klub gotovo jedino mjesto gdje naše djevojčice počinju baviti se sportom, no ima i drugih klubova koji jedva preživljavaju. Pitanje je koliko klub zapravo duguje, tko će ga financirati. Bismo li tako kupovali poduzeće da se radi o našem vlastitom novcu – upitao je Laburist Darko Tetec, ističući kako je gradonačelnica obećala da će pričati s oporbom o cijelom problemu, no propustila je to učiniti. Siniša Bosanac (Laburisti) te Ivica Suvalj (Hrast) istaknuli su neozbiljan pristup samom problemu utemeljen na stavu ‘već ćemo nekako to platiti’, te preslab uvid u sam problem.

Također, u raspravi se spominjao i kredit koji Klub ima, no nitko od vijećnika zapravo nije znao o čemu je riječ niti koliko on iznosi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×