prekogranična suradnja?

HDS smatra da se Križevci neće prijaviti na natječaj za atletsku stazu, Rajn: Ne znam zašto strukovno udruženje glazbenika vodi brigu o tome, sve će biti u redu

Apeliraju i na glavnog Rajnovog partnera, Ivana Majdaka i na vodstvo Zajednice sportskih udruga da uvjere gradonačelnika da ne odustaje od prijave atletske staze na natječaj.

12:53h
0
Foto: Matija Gudlin
Mario Rajn // Foto: Matija Gudlin

HDS je danas sazvao konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bio križevački gradonačelnik i obećana atletska staza. Križevački atletičari posljednjih mjeseci nižu sjajne rezultate na državnim, ali i regionalnim natjecanjima.

Unatoč tome što je gradonačelnik dosta puta javno rekao da će se atletska staza prijaviti na EU natječaj prekogranične suradnje od toga izgleda neće biti ništa, tvrde u HDS-u.

– Gradonačelniku smo ostavili pripremljen projekt i partnera u Mađarskoj za prijavu na EU natječaj prekogranične suradnje, čekalo se samo raspisivanje natječaja. Natječaj je raspisan, a grad ne prijavljuje atletsku stazu – kažu u HDS-u Križevci.

Javno su pozvali gradonačelnika da ne odustaje od atletske staze i da istu prijavi na natječaj. Bilo bi suludo ne prijaviti atletsku stazu na natječaj, jer je projektna dokumentacija pripremana upravo za taj natječaj, kažu.

Apeliraju i na glavnog Rajnovog partnera, Ivana Majdaka (SDP) i na vodstvo Zajednice sportskih udruga da uvjere gradonačelnika da ne odustaje od prijave atletske staze na natječaj.

Foto: Matija Gudlin
Sadašnja ‘atletska’ staza // Foto: Matija Gudlin

– U pripremu tog projekta uloženo je dosta truda i novaca, a ne prijavljivanje  bi u stvari značilo odustajanje od atletske staze, a ako se od iste odustaje, zašto je onda nismo dali Atletskom klubu kada je gospodin Gudić nudio da je sami urede? Uvjereni smo da bi je on uredio ove godine – smatraju u HDS-u.

Svoj komentar na cijelu situaciju gradonačelnik Rajn dao je putem SMS poruke jer se nije bio u mogućnosti javiti.

Zbilja mi nije jasno zašto HDS kao strukovno udruženje glazbenika vodi brigu o problemima lokalne sportske infrastrukture. Sve će biti u redu – napisao je krako Rajn u poruci.

čitam...