HDSS izašao iz vladajuće županijske koalicije

13:18h
0
HDSS više nije u vodećoj županijskoj koaliciji // foto. Arhiva Koprivnica.net

Hrvatska demokratska seljačka stranka izašla je iz vladajuće koalicije u Koprivničko-križevačkoj županiji. O raskidu koaliranja s HDZ-om, HSS-om, HSU-om i A-HSP-om odlučili su na predsjedništvu HDSS-a te za to u priopćenju naveli niz razloga.

Kao jedan od najvažnijih ističu neprimjerene riječi te vrijeđanja kojima je na sastanku koalicijskih partnera prošlog vikenda u Koprivnici, u sjedištu županije, bio izvrgnut njihov vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine Vlado Miklobušec. Uz to, HDSS navodi nepoštivanje stranke i tuđeg mišljenja, neuzimanje u obzir njihovih stavova oko donošenja županijskog proračuna te najavu prelaska Helge Jug u HSS. 

U HDSS-u su smatrali da je potrebno razjasniti sva dvojbena pitanja, navodi se u priopćenju koje je potpisao Miklobušec, te naglašava da ih se na sastanku koalicije počelo vrijeđati, čak je bilo i govora mržnje u kojem su prednjačila dvojica sudionika sastanka. Njegov usmeni komentar nismo uspjeli dobiti, jer je mobitel Vlade Miklobušca bio isključen.

Izvor: Radio Koprivnica