Izborna promidžba

HDZ objavio donatore kampanje, najveći iznosi dolaze iz Koprivničko-križevačke županije

07:33h
0
Andrej Plenković posjetio Koprivnicu // Foto: Matija Gudlin

Na svojim internetskim stranicama HDZ je objavio financijski izvještaj o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe u razdoblju od 1.8. do 1.9.2016. U proteklih mjesec dana od raznih se donatora prikupilo 2,6 milijuna kuna.

Iz priloženog izvješća vidljivo je kako najizdašniji donatori dolaze iz Koprivničko-križevačke županije. Građevinska tvrtka Radnik iz Križevaca uplatila je sveukupno 160.000 kuna, tj. u dva navrata po 80.000 kuna. Bistra d.o.o. iz Đurđevca također je uplatila po 80.000 kuna u dva navrata i to stavlja ove dvije kompanije u sam vrh HDZ-ovih donatora na razini cijele države.


Tvrtka Agropromet d.o.o. iz sela Kusijevec u općini Svetar Petar Orehovec uplatila je 100.000 kuna. Firma je u vlasništvu Zvonomira Širjana, inače člana HDZ-a koji je javnosti poznat kao jedan od najvećih hrvatskih proizvođača govedine.

Damir Felak izdvojio je za kampanju 10.000 kuna, a koprivnička knjižara Pink Panter u vlasništvu Roberta Markulina 5000 kuna. Tomislav Jurendić, zamjenik ministra regionalnog razvoja, odvojio je 1000 kuna.

Manje iznose od 1000 kuna stranci su donirali i njeni članovi iz Križevaca, vijećnica Renata Husinec, Stjepan Peršin te novi šef koprivničke bolnice Mato Devčić.

Kompletnu listu donatora možete pogledati ovdje.

čitam...