Helga Jug očekivano postala nova članica HSS-a

22:45h
0
Helga Jug očekivano je "potpisala" za HSS

Na sjednici Županijske organizacije HSS-a, koja je održana početkom tjedna, predsjedništvu je predstavljena nova članica stranke Helga Jug. Njezinim predstavljanjem i službeno je potvrđeno ono što se već duže vrijeme i nagađalo, a predsjedništvu je predstavljena kao osoba koja je omogućila donošenje Županijskog proračuna čime je nastavljeno funkcioniranje sustava i provođenje brojnih projekata.

Osim o Helgi Jug, na sjednici se raspravljalo i o aktualnostima u stranci i političkoj situaciji na području županije, a župan Darko Koren dotaknuo se i problema oko realizacije projekata na području Grada Koprivnice, točnije problema Obrtničke škole. 

– U cijeloj županiji gradimo škole, dvorane i druge objekte i lokalne vlasti nam u većini sredina svim sredstvima olakšavaju gradnju i surađuju. Međutim, gradska vlast u Koprivnici kao da ne želi da se na njihovom teritoriju gradi bilo što na čemu gradonačelnik Mršić ne bi mogao pobrati vlastite zasluge – rekao je Koren te nadodao kako se javno taj projekt podržava, a ispod stola se isti minira i opstruira.

Na sjednici je također predstavljena inicijativa da se u Koprivnici osnuje Zavod za znanstveni rad HAZU, prije svega zbog sveučilišnih ambicija u Koprivnici, jer kako kažu u HSS-u, teško da u nekoj sredini može saživjeti sveučilišni kampus ako nije prisutna akademija.

– Važno je to zbog širenja znanstvenog potencijala i istraživačkog rada, ali i stvaranja novih kadrova koji su ovome kraju neophodno potrebni – zaključili su HSS-ovci te pozvali gradsku vlast u Koprivnici da podrži formiranje ovog Zavoda na dobrobit svih stanovnika cijelog kraja.