napredak

HNS će uložiti u izgradnju novih i obnovu postojećih travnjaka u Koprivnici, Kerovec: Gradit će se još šest, sedam terena

08:00h
0
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

Kako je još ranije najavljeno na skupštini Nogometnog kluba Slaven Belupo i na skupštini Županijskog nogometnog saveza, HNS će uložiti značajna sredstva u obnovu travnjaka u Koprivnici. Nije riječ samo o travnjaku u Koprivnici, već će biti obnovljeni i oni u Vinkovcima, Puli, Zaprešiću i Zagrebu, gdje je riječ o Kranjčevićevoj i Maksimiru.


– Izvršni odbor sa zadovoljstvom je primio na znanje činjenicu da projekt ide prema planiranom rasporedu, a prihvaćeni su projekti za stadione u Zaprešiću, Koprivnici, Vinkovcima, Puli te Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva). Osijek i Rijeka zatražili su drugačiju vrstu donacije s obzirom na postojeće odnosno predviđene infrastrukturne projekte u tim gradovima, dok se grad Split i HNK Hajduk nisu javili na pozivni natječaj – stoji u objavi na službenim stranicama HNS-a.

Kako je ljetna stanka između kraja jedne i početka druge sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi iznimno mala, radovi će početi što prije, odnosno odmah nakon posljednje domaće odigrane utakmice. Postoji li mogućnost zamjene domaćinstava s Istrom kako bi se još prije krenulo u obnovu travnjaka, pokušali smo doznati od tehničkog direktora Roberta Kerovca.

Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

– Treba pronaći izvođača radova, riješiti dokumentaciju. Neće se to raditi samo jedan teren, već šest, sedam novih terena. Ima tu još posla do realizacije. Teško je govoriti o točnim datumima – izjavio je Kerovec.

Novi travnjak, odnosno novi travnjaci vesele i igrače Slavena. Nakon pomoćnog, novi travnjak bit će i na glavnom terenu.

– Odluka o obnovi travnjaka svakako veseli i jedan je motiv više. Travnjak nam je uvijek bio sjajan i užitak je izaći zaigrati utakmicu, međutim kad padne jača kiša pojave se sitni problemi. Drago mi je da će ovo biti riješeno, jedva čekam – rekao je Vinko Međimorec, domaći dečko u svlačionici Slavena

čitam...