konkurencija od 370 hrvačica

Hrvačice HK Ludbreg sudjelovale na jakom turniru u Berlinu ostvarivši dobre rezultate

Marta Busija je imala dvije borbe te u prvoj vodila protiv djevojke iz Francuske te bila bolja, ali padom koncentracije protivnica je sustigla vodstvo i pobijedila.

09:32h
0
Foto: HK Ludbreg
Na ponajboljem turniru za djevojke u Europi, u Berlinu u Njemačkoj, a koji služi za provjeru za nadolazeću sezonu, te mogu nastupiti samo oni najbolji koji su pozvani, nastupile su hrvačice HK Ludbreg, Marta Besek, Iva Gerić i Marta Busija.
Ove godine u Berlin je stiglo 370 hrvačica iz 14 zemalja od Estonije pa do Grčke. Prvog dana natjecanja hrvale su kadetkinje i juniorke, odnosno Iva i Marta Busija. Iva je zabilježila odličnih 6 borbi sa omjerom 3 pobjede i 3 poraza, ali ti porazi su bili jako tijesni i isto tako mogli su otići uz malo korekcije na našu stranu.
Nedavno okrunjena prvakinja Balkana, Iva Gerić, u kategoriji do 57 kg od 21 hrvačice zauzela je solidno šesto mjesto.
Marta Busija je imala dvije borbe te u prvoj vodila protiv djevojke iz Francuske te bila bolja, ali padom koncentracije protivnica je sustigla vodstvo i pobijedila. Također u drugoj borbi vidjeli smo agresivnu i borbenu Martu, no Poljakinja je bila bolja te time Marta u kategoriji do 55 kg kod juniorki zauzima osmo mjesto.
Drugog dana natjecanje nam donosi veliku sreću jer je mlada Marta Besek ostvarila veliku pobjedu na ovako kvalitetnom turniru te imala još dvije odlične borbe gdje se hrvalo do zadnje sekunde, ali je izgubila knap na bodove. Time je Marta Besek u kategoriji djevojčica do 66 kg zauzela odlično četvrto mjesto.
Marta Busija drugog je dana nastupila i u kategoriji seniorki te imala dvije borbe, prvu gubi protiv kvalitetne domaće protivnice, a u drugoj protiv Švicarke nije uspjela nametnuti svoj stil borbe te također gubi od ravnopravne protivnice.
Treneri Ignac i Krešo Horvat jako su bili zadovoljni rezultatima i jasno im je što i kako raditi dalje.
Victoriji Vrdoljak koja nije mogla u Berlin zbog lakše ozljede želimo brz povratak u puni pogon.


čitam...