Hrvatska u drugom pripremnom susretu pobijedila Švedsku

18:48h
0
100303-zderic

100303-zderic-mHrvatska ženska reprezentacija svladala je domaćina Švedsku 27:30 (13:12) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo koje se održava u Danskoj i Norveškoj, izvještava na Hrvatski rukometni savez.

Nakon jučerašnjeg poraza, danas, u subotu, hrvatske reprezentativke pokazale su puno bolji rukomet unatoč činjenici da su i dalje bez vlastite opreme. Bila je to vrlo dobra i neizvjesna utakmica u kojoj je Hrvatskoj pripalo drugo poluvrijeme i završnica, a ključni sedmerac obranila je Marta Žderić u 58. minuti.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Jasno da je izbornik Vladimir Canjuga bio zadovoljan:

– Počeli smo malo brzopleto, ali smo uspjeli držati utakmicu u egalu. U drugom dijelu smo poveli, održavali dva-tri razlike, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti kada je mlada Marta Žderić obranila sedmerac koji bi Šveđanke doveo na -1. Moram reći da je prevladala naša kvaliteta, a i rezultat je ovaj put bio u prvom planu, pa sam manje rotirao igračice. Dobra je danas bila Miranda Tatari, dobro je sve to organizirala, povezala, standardno dobra bila je i Jelena Grubišić na golu. Lidija Horvat nepotrebno je dobila crveni karton, pa smo dobar dio drugog dijela igrali s tri dešnjakinje. Promašili smo čak četiri sedmerca, da smo sve to zabili bilo bi i puno lakše u završnici. Prvenstvo je pred vratima, sada vidimo gdje smo i ako uspijemo smanjiti greške koje radimo u određenom razdoblju na gotovo svakoj utakmici, mislim da možemo nešto napraviti na EP. Djevojke imaju tu disciplinu i koncentraciju, ali moramo još malo poraditi na tome. Imamo problem: prtljagu još nismo dobili i to je sad prioritet, jer mi pola ekipe nema svoje stvari pa to stvara malu nervozu.

Hrvatska reprezentacija putuje u ponedjeljak u danski Aarhus gdje će igrati susrete 1. kruga EP: 7. prosinca s Islandom, 9. prosinca s Rusijom i 11. prosinca sa Crnom Gorom.

ŠVEDSKA – HRVATSKA 27:30 (13:12)

SKVÖDE – Arena Skövde. Gledatelja 800. Suci: Horvat i Morton (Mađarska).

ŠVEDSKA: Kaim, Skaggerstam, Boson 3, Islas 1, Roberts 1, Flognman, Gullden 3, Hagman, Helleberg, Hegman 4, Johansson, Rosengrun 5, Jacobsen, Torstenson 3, Wallen 2, Walter, Wiberg 1, Wiel Freden 4.

HRVATSKA: Grubišić (8+0), Žderić (1+1), Jelčić (6+0); Tatari 5, Jukopila, Golubić 2, Šerić 2, Ž. Čović, Gaće 1, Pušić 3, Pavić 1, Horvat 3, Franić 3, Penezić 6, Zebić 3, Milanović-Litre 1, Havić.

SEDMERCI: Švedska 7(3), Hrvatska 8(4).

ISKLJUČENJA: Švedska 4 minute, Hrvatska 4 minute.

CRVENI KARTON: Lidija Horvat u 42. minuti.

čitam...