Hrvatske rukometašice sa Srbijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

21:28h
0
101212-hrvatska-m

U danskom Herningu je, u sklopu završnice ženskog EP, održan ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojem je u prosincu slijedeće godine domaćin Brazil.

Hrvatska je bila svrstana u prvi bubanj u kojem su bili nositelji i iz drugog je, nenositeljskog dijela ždrijeba izvukla reprezentaciju Srbije. Prvi susret igrat će se u Hrvatskoj 7. ili 8. lipnja slijedeće godine, a uzvrat u Srbiji tjedan dana poslije.

– Jedine dvije reprezentacije koje smo htjeli izbjeći bile su Njemačka i Srbija. Nismo imali sreće, to je ždrijeb, ali od te dvije najjače reprezentacije iz drugog bubnja dobili smo ipak nešto slabiju. Nije lagan protivnik, posebno zato jer je uzvrat na njihovom terenu. Moramo zato u prvoj utakmici potruditi se napraviti solidnu prednost tako da možemo mirnije na uzvrat jer će tamo biti sigurno paklena atmosfera. Ulog je ipak odlazak na Svjetsko prvenstvo, a tamo određuju putnici za Olimpijske igre. Pokušat ćemo se barem 3 puta okupiti do tog perioda, iako nećemo moći imati kompletnu ekipu. Moramo puno raditi kako bismo se uspješno prošli kvalifikacije  – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

– Zadovoljna sam ždrijebom, jedino je nezgodno što igramo drugu utakmicu tamo. Bit će teško, puna dvorana i euforično. No mi se dobro poznajemo i mislim da smo bolje i da ih možemo pobijediti – rekla je Andrea Penezić.

Na Svjetsko prvenstvo iz Europe će ići 12 reprezentacija. Osim braniteljica naslova Rusije, plasmanom na ovom EP nastup su izborile Norveška, Švedska i Rumunjska. Preostale europske predstavnike dat će pobjednici susreta: Crna Gora – Češka, Nizozemska – Turska, Španjolska – Makedonija, Francuska – Slovenija, Island – Ukrajina, Njemačka – Mađarska i Poljska – Danska.