0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Iskustvo s poroda

Hrvoje Vladušić: Bio sam na porodu svoje Iris i s tim se iskustvom i osjećajima ništa ne može mjeriti
H

Kad sam netom nakon što se rodila u ruke uzeo Iris, počeo sam plakati. Emocije te preplave, ne možeš se kontrolirati, ti se osjećaji ne mogu opisati, priča nam Hrvoje

Ne propustite

Predivna i preslatka, sada četveromjesečna Iris, na svijet je stigla 24. siječnja, u 00.43 sati. Težila je 3260 i bila dugačka 49 centimetara.

Njeni ponosni roditelji Hrvoje Vladušić i Dunja Ressler iz Koprivnice, odlučili su s nama podijeliti svoje iskustvo s poroda koje ih je još više povezalo i otkrilo nove spoznaje.

Nakon naravno, babice, Iris je prilikom dolaska na svijet prvog ugledala svojeg tatu Hrvoja, koji je sav ushićen i presretan fotićem lovio njene prve trenutke nakon poroda.

Nakon vaganja i svih potrebnih pretraga, Iris su stavili mami Dunji na prsa i ova je mala obitelj zajedno provela svoje prve zajedničke trenutke koji se zauvijek pamte.

Foto: Matija Gudlin

Kako nam je Dunja priznala, kaže da ne zna kako bi sve izdržala da nije bilo njega.

– Iako je bilo užasno teško i bolno, sve je nekako bilo lakše jer je on bio tamo – tvrdi Dunja.

Hrvoje se smije kako ga je cijelog izgrebla i istukla, no kaže, nije mu smetalo.

– Sve sam činio samo da njoj bude lakše, stavljao sam joj mokre gaze na čelo, tješio ju, pričao s njom. U jednom je trenutku babicu zgrabila za glavu pa se poslije ispričavala – smije se on.

Danas kaže da mu sve izgleda kao da je gledao neki film, no ni malo ne žali što je u njemu sudjelovao.

– U početku sam mislio da neću ići na porod, no nakon tečaja u bolnici sam odlučio da idem i svima to preporučam jer taj osjećaj je jedinstven i neponovljiv. Kad sam netom nakon što se rodila u ruke uzeo Iris, počeo sam plakati. Emocije te preplave, ne možeš se kontrolirati, ti se osjećaji ne mogu opisati – kaže nam Hrvoje.

Foto: Matija Gudlin

Iz tog je iskustva puno naučio te kaže da Dunju sada gleda drugim očima i više ju poštuje, dok im je Iris centar svijeta.

Iris se rodila dan prije termina, nakon tri dana lažnih trudova. Dunja je stigla u bolnicu u 18 sati, a Hrvoja su poslali kući da se najede pa vrati za sat vremena.

– Bio sam napet, u iščekivanju, a kada sam došao k njoj bilo mi je puno lakše. Sjećam se da je Dunja vikala ne mogu više, dosta je, fajrunt i samo sam mislio na to što da učinim da joj bude lakše – priča on.

Dunja uz smješak i s malom Iris u rukama kaže da je prvo što je pomislila kad se Iris rodila – nikad više, dok je Hrvoje bio pun emocija.

– Bila sam pod lijekovima pa se puno ne sjećam, no znam da je Iris kihnula i da je Hrvoje bio tamo – priča ona.

Kako je imala visoko prsnuće, Dunja nije osjetila da joj je još ranije pukao vodenjak, što kaže da nisu vidjeli ni liječnici pa je Iris dobila upalu, a onda i žuticu te je par dana provela u inkubatoru, a Dunja ju je dolazila dojiti.

Foto: Matija Gudlin

– Jutro nakon poroda su mi je samo uzeli i nisam znala što se događa dok nije došao doktor i objasnio mi. Bilo mi je teško bez nje, no i to smo preživjele i sada uživamo zajedno. Ona je zaista jedna predobra, zdrava beba, za poželjeti – smije se Dunja.

Hrvoje naš razgovor zaključuje porukom svim budućim tatama da idu na porod jer s tim se iskustvom ništa ne može mjeriti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti