KRIZA VLASTI

HSS-ovci kažu kako su podržali Korena u skupštini da bi se izbjegla kriza vlasti i da se što prije počne raditi

HSS će u Županijskoj skupštini ostati konstruktivna oporba, podržavajući pritom sve projekte koje smo i u predizbornoj kampanji isticali kao važne za razvoj i napredak naše Županije, navode u priopćenju.

09:19h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Županijska organizacija HSS-a Koprivničko-križevačke županije na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine priklonila se županu Darku Korenu (Mreža) i HDZ-ovcima i podržala ih u formiranju.

Učinili su to s ciljem da se izbjegne kriza vlasti u Koprivničko – križevačkoj županiji i kako bi se što prije počelo raditi, donositi odluke od važnosti za daljnji razvoj Županije – odlučila je na programskoj osnovi podržati konstituiranje Skupštine Koprivničko-križevačke županije.

U svom priopćenju pojasnili su detaljno svoje stavove.

– Za razliku od iskustva koje smo imali u Gradu Koprivnici gdje je vrlo brzo postignut dogovor i politički konsenzus, na razini Županije velike političke grupacije nisu mogle pronaći zajednički jezik te je HSS programski dao podršku isključivo kako bi se izbjegla potencijalna kriza vlasti u Koprivničko-križevačkoj županiji i kako bi se što prije počelo raditi, naročito na projektima koji su od presudne važnosti za budućnost Županije i da u konačnici ne budemo jedina županija u Hrvatskoj koja nije uspjela konstituirati Skupštinu.

Marko Martinčević i Kristina Škoda Vajdić // Foto: Ivan Balija

Smatramo kako vrijeme koje je pred nama zahtjeva nove ideje, nove načine pristupanju i rješavanju problema, novu energiju, a to samo mogu novi, mladi ljudi, stoga će HSS-ovi vijećnici u Skupštini Koprivničko križevačke županije biti Kristina Škoda Vajdić i Marko Martinčević.

Oboje su mlađa generacija HSS-ovaca, obrazovani, vrijedni, koji su se u svojim sredinama Podravine i Prigorja dokazali prije svega kao pošteni i dobri ljudi.

HSS će u Županijskoj skupštini ostati konstruktivna oporba, podržavajući pritom sve projekte koje smo i u predizbornoj kampanji isticali kao važne za razvoj i napredak naše Županije.

Također, inzistirat ćemo na poštenoj, odgovornoj i racionalnoj županijskoj upravi koja cijeni svoje građane, koja im služi i koja je svjesna da postoji zbog građana, a ne oni zbog nje – stoji u priopćenju koju potpisuju

U Županijsku skupštinu su ušli Kristina Škoda Vajdić, koordinatorica HSS-a za Koprivničko-križevačku županiju i umjesto Ivana Pala, koji je svoj mandat stavio u mirovanje, Marko Martinčević, tajnik HSS-a Križevci i član Županijskog Odbora.

Podsjetimo, HSS je koprivničkom Gradskom vijeću u koaliciji s SDP-om, a Pal je predsjednik vijeća, dok su u skupštini podržali Korena i HDZ.