I nakon selekcije – devet podravkašica u reprezentaciji

16:03h
0

100311-zovko-mIzbornik ženske rukometne reprezentacije Zdravko Zovko za dvije utakmice 3. i 4. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo s Makedonijom (Skoplje 31. ožujka, Čakovec 3. travnja), od prethodno pozvanih 28, napravio je selekciju šireg izbora od 22 igračice (devet je iz Podravke Vegete), a u Makedoniju će voditi 16, koliko ih i može nastupiti.

Zovkov spisak je ovakav: Grubišić (Krim Mercator), Jelčić, Žderić, Zebić, Gaće, Penezić, Kožnjak, Tatari, Petković i Šerić (Podravka Vegeta), Bralo (Viborg), Pušić, Peraica i V. Milanović-Litre (Lokomotiva), Golubić (Team Esbjerg), Vuković i Havić (Zamet), Franić (Metz), M. Tomac (Selbu), Horvat (Budućnost T-Mobile), Zovko i Pavić (Trešnjevka). Pričuvne su igračice, koje će se odazvati u slučaju naknadnog poziva, Arslanagić (KIF Vejen), Lovrić (Debrecen), Vrdoljak i Nikšić (Lokomotiva), Bašić i (Alcobendas) i Lovrak (CO Osijek).

Prigodom objave imena Zdravko Zovko dao je izjavu, koju prenosimo s portala Hrvatskog rukometnog saveza (www.hrs.hr):

– Odlučio sam se za jednu provjerenu varijantu, koja je u ovom trenutku u prednosti u odnosu na neke koje su bile aktualne na zadnjim utakmicama kvalifikacija. Tu mislim na nepozivanje tj. stavljanje među pričuve Ivanu Lovrić i Maidu Arslanagić, inače dvije provjerene i iskusne igračice. Pratim, naravno, i njih i znam da dobro igraju, no, za ovu akciju odlučio sam dati prednost Mirandi Tatari i Riječanki Dini Havić, koja trenutno odlično igra u svojem Zametu. Također, u krug reprezentativki vraća se i Maja Zebić.

Zovko je dao i svoje viđenje idućih dviju utakmica s Makedonijom:

– Vjerujem u dobar rezultat iz ovih utakmica, dakle sva četiri boda i osiguravanje plasmana na Europsko prvenstvo. Doduše teren u Skoplju je dosta “vruć” i neće biti lako. Uostalom tamo smo zadnji put i izgubili od Makedonki u sklopu Europskog prvenstva, pa su nam na neki način ostale ”dužne”. No, moje je mišljenje da smo bolji od njih. Moram reći i da sve djevojke s popisa 28 mogu biti pozvane na okupljanje. Naime, prvenstva kao i Liga prvakinja lagano ulaze u završnice, ima puno utakmica i u ovih tjedan-dva do okupljanja jako je bitno da se niti jedna djevojka ne ozlijedi.

Izbornik Zovko, kojeg je trenutno oborila viroza, na okupljanje u Nedelišću 25. ožujka pozvat će vjerojatno 18 igračica. Nakon dva-tri dana priprema 30. ožujka odlaze u Makedoniju. I danas je Zovko istaknuo da nitko nije ”ispao” iz reprezentacije, a osobito je oprezan oko zdravlja igračica, jer i europske i domaće lige još se igraju, pa opreza nikad dovoljno.

čitam...