16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

SDP-ovi vijećnici podržali Piškornicu, unatoč gradskoj vlasti
S

Ne propustite

Na jučerašnjoj Županijskoj skupštini, svi su vijećnici podržali HSS-ov projekt Piškornice, pa čak i oni koji su do jučer tražili razloge za njegovo opstruiranje. Iako je gradska vlast, još od bivšeg gradonačelnika Zvonimira Mršića (SDP) gorljiv protivnik ovoga centra, njihovi stranački kolege jasno su podržali Piškornicu.

– Po meni Piškornica nema alternative i koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a podržava ovaj projekt. Ono što je sporno između Grada Koprivnice i Piškornice to neka oni rješavaju među sobom – kazao je na Županijskoj skupštini Marinko Bagarić, predsjednik kluba navedene koalicije. Izašao je na govornicu nakon što je Mladen Jozinović, direktor RCGO Piškornice, izvijestio o poslovanju za 2011. godinu te napomenuo da je isti dan Boženka Vranar, v.d. direktorica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,s županima četiri županije koje su osnivači Piškornice, potpisala sporazum o ulaganju Fonda u pripremne radove za ovaj Regionalni centar za gospodarenje otpadom.

Mladen Jozinović // foto: Ivan BrkićBagarić je dodao i kako se nada da će se u ponedjeljak na Gradskome vijeću pokrenuti tema Piškornice te da će stvari ići u dobrom smjeru. Prije ih je optuživao za čisto politikanstvo, a ovaj je preokret Damir Felak (HDZ) jučer nazvao kopernikanskim obratom.

– Drago mi je da je došlo do ovog obrata, jer svima nam u interesu treba biti suvremen način zbrinjavanja otpada, koji će se prerađivati u nešto korisno, da nam se ne bi dogodio Jakuševac, a danas na Piškornici nije ništa bolja situacija nego tamo – rekao je on. Bagarić je odmah ustao u svoju obranu, kako nije riječ o takvom obratu, već Grad i Piškornica imaju neriješena pitanja. Mi projekt ne želimo stopirati – zaključio je.

Predsjednica skupštine, Milica Fuček (SDP), čak je i zahvalila Jozinoviću što je zbog njegovih zasluga projekt dostigao ovu razinu na kojoj je danas. Milivoj Androlić (SDP), donedavno onaj koji je najviše prigovarao oko realizacije projekta, rekao je da u pitanju nije obrat, nego se sada situacija razbistrila i neke su stvari puno jasnije. Piškornica je do sada potpisala Sporazum o preuzimanju otpada sa 108 od 110 jedinica lokalne samouprave, a poznato je da Koprivnica još nije među potpisnicima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×