turistički potencijal

Iako je župan jer ga nisu pozvali govorio drukčije, Picokijada dobila 240 tisuća kuna od HTZ-a, a isto toliko i Renesansni festival

TOP događanjima Picokijadi i Renesansnom festivalu od HTZ-a je odobrena financijska potpora u iznosu od 240 tisuća kuna, odnosno ukupno 480 tisuća kuna.

14:43h
0
Picokijada Legenda
Foto: Ivan Balija

Iako su nakon ovogodišnje Picokijade na relaciji između Koprivničko-križevačka županije i Grada Đurđevca letjele otrovne strelice, tenzije su se smanjile, a organizatori Picokijade dobit će svoja novčana sredstva osigurana na račun Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, župan Darko Koren, zbog nepozivanja na ovogodišnju Legendu o Picokima takvo je ponašanje đurđevačkih gradskih vlasti prozvao skandalom i političkim džihadom, a pod upitnik je stavio i isplatu sredstava koji su im namijenili, o čemu smo pisali.

S obzirom na to, u Županiji su odlučili uskratiti pomoć đurđevačkoj gradskoj vlasti u iznosu od 30 tisuća kuna koliko je bilo u županijskom proračunu osigurano za Picokijadu, a župan Koren tada je kazao kako je upitna i isplata 240 tisuća kuna dobivenih iz HTZ-a osiguranih putem županijske TZ koja je kao partner sudjelovala u prijavi Picokijade za poprilična sredstva.

Nakon svega, sredstva će ipak biti proslijeđena na đurđevačku adresu.

Župan Darko Koren danas je u prisustvu pomoćnice direktora županijske Turističke zajednice Kristine Sočev, potpisao ugovore o partnerstvu s organizatorima Picokijade, direktorom Turističke zajednice grada Đurđevca Marijom Fučekom, kao i Renesansnog festivala, direktorom Turističke zajednice grada Koprivnice Renatom Labazanom. Temeljem tih ugovora bit će im isplaćeni odobreni iznosi potpora.

Renesansni Festival 2022 subota Noćni napad i show Markus M
Foto: Mario Kos

Inicijativom i zalaganjem županijske Turističke zajednice, koja je prepoznala vrijednost i
turistički potencijal ovih manifestacija, svakoj od njih odobrena je financijska potpora u
iznosu od 240 tisuća kuna, odnosno ukupno 480 tisuća kuna.

Spomenimo i kako je županijska Turistička zajednica županije prijavila ukupno pet projekata na navedeni Javni poziv, a ove su godine za Picokijadu i Renesansni festival odobrena dosad najveća potpora.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW