Kulturno-umjetnički festival

Idemo otok od ove godine nešto drugačiji i bogatiji

10:16h
0
Idemo otok // Foto: ludbreg.hr

Program će od ove godine biti orijentiran na raznovrsne aspekte kulture i umjetnosti te će se održavati na više lokacija u Ludbregu.

Nakon deset godina održavanja, 11. izdanje kulturno umjetničkog festivala mladih Idemo otok održat će se u malo promijenjenom konceptu – na više lokacija.

Do danas je ovaj festival u organizaciji ludbreške udruge LUMEN na Otoku mladosti u Ludbregu ugostio više od stotinu demo i afirmiranih glazbenika, izvođača, umjetnika, kao i 15 000 mladih posjetitelja.

Ovogodišnji međunarodni kulturno-glazbeni festival Idemo otok će se održati 16. srpnja u Ludbregu uz brojne glazbenike, umjetnike, aktiviste i udruge mladih.

Sa željom promicanja kulture i umjetnosti, ovogodišnji program je orijentiran na više lokacija u samom Ludbregu, kao i raznovrsne aspekte kulture i umjetnosti.

I ove godine će centar događanja biti ludbreški Otok mladosti, a brojne aktivnosti će se odvijati i po ulicama Ludbrega. Program će početi u subotnje jutro uz besplatnu kavu za posjetitelje, a tijekom dana će na Otoku biti održane cirkuske radionice, radionica kuhanja, brojne sportske igre za mlade, kao i akrobatska predstava u izvedbi udruge KAM-Hram iz Splita.

Nakon kave će početi oslikavanje ludbreških ulica i pročelja od strane uličnih umjetnika. Večernji sati su kao i obično predviđeni za svirku, za koju će se pobrinuti ludbreškoj publici već poznati hiphoperi Jantar i ONI. Kako bi se omogućio nesmetan san starijim građanima Ludbrega, ove godine je glazbeni dio festivala prebačen u caffe bar Daj-dam.

Oslikavanje ludbreških ulica i pročelja uz brojne umjetnike će također biti dio međunarodnog projekta „MasterPeace – Walls of connection“ u sklopu kojeg će biti oslikano 30 zidova u 30 svjetskih gradova. To je rezultat višegodišnje suradnje udruge LUMEN s međunarodnom mrežom MasterPeace koja djeluje u više od 50 država s ciljem promoviranja mira kroz glazbu i umjetnost.

Sa željom da festival bude što pristupačniji mladima ove godine će ulaz, kao i sve aktivnosti u sklopu festivala, biti besplatni.

čitam...