Ivana Babić očekuje nastup na Europskom prvenstvu juniorki u Moskvi

21:41h
0
Mlada članica SŠK Podravka Ivana Babić bila je odlična u Münchenu // Foto: Koprivnica.net

Ivana Babić, kao članica Hrvatske juniorske reprezentacije, nastupila je od 22. do 26. siječnja na jakom međunarodnom natjecanju Internationaler Wettkampf München. U konkurenciji 86 najboljih svjetskih juniorki iz 29 zemalja svijeta Ivana Babić ostvarila je svoj osobni rekord od 415,6 krugova u disciplini ISSF zračna puška te je osvojila četvrto mjesto.

Nakon prolaska kvalifikacija i ulaska u nastup najboljih 86 juniorki, Ivana Babić od prvog do posljednjeg četrdesetog hica pucala je odlično održavajući svoj plasman u najboljih pet juniorki. Nakon završenog meča s 415,6 otpucanih krugova Ivana Babić ostvarila je plasman na drugo mjesto i pravo nastupa u finalu najboljih osam juniorki.

Plasman u finale najboljih osam juniorki pored Ivane Babić kao predstavnice Hrvatske ostvarile su reprezentativke Njemačke, Srbije, Japana, Švicarske i Rusije.

U izuzetno izjednačenom finalu Ivana Babić nastavila je sa odličnim nastupom i na kraju ostvarila plasman na četvrto mjesto ovog najjačeg svjetskog natjecanja na početku ovogodišnje sezone.

Ivana Babić velika je koprivnička sportska nadaIWK-München ujedno je bio i posljednje kategorizacijsko i kvalifikacijsko natjecanje Hrvatske reprezentacije za sastav reprezentacije za predstojeće prvenstvo Europe u Moskvi. S obzirom na postignut rezultat od 415,6 krugova i ostvaren plasman na 4. mjesto, za očekivati je da je Ivana Babić osigurala svoj nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Moskvi.

S obzirom na rezultat ostvaren u Münchenu i svojih 17 godina starosti, Ivana Babić ušla je u konkurenciju europskih juniorki koje će se boriti za osam europskih kvota za nastup na predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih koje se održavaju u Kineskom Najingu u kolovozu 2014. godine. Kvalifikacije za Olimpijske igre mladih održat će se također u Moskvi, neposredno pred Europsko prvenstvo.

U sljedećim danima očekuje se i službena potvrda Hrvatskog streljačkog saveza o nastupu Ivane Babić na Europskom prvenstvu u Moskvi i kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih.

čitam...