javili se na natječaj

Ivančani planiraju promijeniti krovište društvenog doma europskim novcem, projekt vrijedan gotovo milijun kuna

U Općini se nadaju pozitivnom odgovoru, jer je rekonstrukcija krovišta glavni preduvjet za daljnju kompletnu obnovu društvenog doma

14:19h
0
Foto: Ivan Balija
Načelnik Vrabelj pun je elana // Foto: Ivan Balija

O tome da su u općini Koprivniči Ivanec puni planova pisali smo prije nekoliko dana. Pritom smo mislili na brojne projekte koji su u planu, a koji uključuju novi vrtić, novu školu, novo malonogometno igralište i nove klupske prostorije, odnosno novu zgradu u središtu sela u kojoj će biti trgovina, ljekarna, stanovi…

Međutim, općinski načelnik Zoran Vrabelj očito je pun elana, a samim time i planova. Novi su, pak, vezani uz tamošnji društveni dom, koji bi u neko skorašnje vrijeme mogao dobiti novo krovište.

Naime, u suradnji s PORA-om, Općina je rekonstrukciju krovišta kandidirala na natječaj fondova Europske unije, a koji se tiče “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Vrijednost prijavljenog projekta iznosi gotovo milijun kuna, točnije nešto više od 961 tisuće kuna, a u Općini se nadaju pozitivnom odgovoru, jer je rekonstrukcija krovišta glavni preduvjet za daljnju kompletnu obnovu društvenog doma u Koprivničkom Ivancu.