gradsko vijeće

Iz HDS-a najavili da neće podržati križevački proračun: Kredit bi pametnije bilo uložiti za uređenje sportskog centra, pomoćnog nogometnog igrališta i atletske staze

Smatraju da se će Grad potrošiti i više novca nego što je planirano na proslavu Dana Grada, Advent i Spravišće, dok se za plaće planira čak 2,3 milijuna više nego 2017. godine.

17:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Vijećnici Grada Križevaca danas će na Gradskom vijeću odlučivati o proračunu za iduću godinu, a o planovima u idućoj godini govorio je gradonačelnik Mario Rajn.

Na križevačkom će vijeću očito biti burno jer su iz oporbe, HDS-a, najavili da proračun neće podržati.

Smatraju kako vodstvo Križevaca ni za narednu godinu nije osmislilo ni jedan značajan projekt, a kažu da je uz pomoć saborskog zastupnika Branka Hrga spašen projekt Aglomeracije Križevci i program vodoopskrbe od Sv. Helene do Apatovca kroz G. i D. Glogovnicu, Ivanec, Jarčane i Marinovec koji će se većinskim dijelom financirati iz Hrvatskih voda.

– Dodajmo tome gradnju nadvožnjaka i nastavak gradnje brze ceste prema Koprivnici iz programa Hrvatskih cesta u čijem planiranju je također značajnu ulogu imao naš saborski zastupnik i zapitajmo se što nam u stvari radi vodstvo Grada?! – poručuju iz HDS-a.

Dodaju kako se planira kredit od 4 milijuna kuna za zamjenu ulične rasvjete po selima, dok je zamjena svih lampi u gradu i prigradskim naseljima 2009. godine koštala je oko 2,5 milijuna kuna od čega je 40 posto financirao Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, što HDS izdvaja kao upitno.

– Postavljamo pitanje kakve će se to lampe za 4 milijuna kuna postavljati i zašto se ne javimo na neki natječaj, a ne da za to dižemo kredit – pitaju Demokršćani.

Smatraju da se će Grad potrošiti i više novca nego što je planirano na proslavu Dana Grada, Advent i Spravišće, dok se za plaće planira čak 2,3 milijuna više nego 2017. godine.

– Kad se samo zbroji tih 2,3 milijuna više za plaće i preko 500 tisuća za zabavu, postavljamo pitanje zar se barem pola tog iznosa nije moglo planirati za izgradnju atletske staze? Da ne govorimo o besmislenom dizanju kredita. Ulična rasvjeta može se zamijeniti postupno, a ako se već naumilo dizanje kredita pametnije bi ga bilo uložiti za uređenje sportskog centra, pomoćnog nogometnog igrališta i atletske staze – oštro poručuje HDS.

čitam...
Loading...