29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ODLIČNA JE GODINA IZA NJEGA

Iz sportske radionice legendarnog trenera Palčića izašao je najbolji sportaš Križevaca, Ognjen Mergon: Trčanje mi je način života
I

pola sekunde dijelilo ga je od rušenja osobnog rekorda na 1500 metara postavljenog na Prvenstvu Balkana, što mu je dosad najdraži rezultat.

Ne propustite

Križevački trener Drago Palčić tijekom godina radio je s mnogim atletičarima i atletičarkama koje je uspješno vodio do iznimnih rezultata. Njihova su se imena provlačila, a provlače i danas, popisima najboljih. Tako je i u slučaju Ognjena Mergona, najboljeg križevačkog sportaša u 2019. godini.

– Sve je napravio za mene. Po meni, najbolji trener srednjoprugaša u Hrvatskoj. Iznimno je brižan, posvećen svojim sportašima. Fantastičan trener i čovjek – smatra Ognjen, prisjećajući se kako s trenerom Palčićem radi od osme godine i prvog dodira s atletikom.

Uzevši u obzir da nije bio, kaže, osobito brz, a k tome mu je ‘muka’ trčati utrke duže od pet kilometara, Ognjen se pronašao na srednjim prugama. Što ga je dovelo do prošlogodišnjeg naslova prvaka Hrvatske na 1500 metara, trećeg dvoranskog mjesta te nekolicine međunarodnih natjecanja. Sukus svega jest priznanje za najboljeg sportaša prigorskoga grada. Prošla sezona bila je, dakle, uspješna. No Križevčanin vjeruje kako je moglo i bolje. Primjerice, pola sekunde dijelilo ga je od rušenja osobnog rekorda na 1500 metara postavljenog na Prvenstvu Balkana, što mu je dosad najdraži rezultat.

– Vjerujem da ga ozbiljno mogu popraviti, možda već ove godine kada bolje organiziram vrijeme uz fakultet – kaže Ognjen, naglašavajući iskustvo kao temeljni element trčanja srednjim prugama na kojemu može graditi rezultate u nadolazećim utrkama.

Nakon četiri godine sa strojarstva prebacio se na kineziologiju

Niz godina stalno spominjana tema u Križevcima bila je atletska staza. I tome je došao kraj. Upravo se radi na novoj koja će članovima Atletskog kluba Križevci dati uvjete kakve su odavno zaslužili.

– Jedva sam dočekao stazu. Prijašnja je bila puna rupa. Po mraku nisi mogao trčati, svaka je grba mogla biti kobna. Sada je s asfaltom već puno bolje – zadovoljno govori Ognjen, iako većinom trenira u Zagrebu.

Naime, ondje studira na Kineziološkom fakultetu, na koji se prebacio nakon četiri godine provedene na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

– Strojarstvo se isprva činilo zabavnim, ali sam izgubio volju. Možda se u budućnosti vratim kako bih završio preddiplomski dio, no zasad ne želim ni čuti za strojarstvo – kaže uz smijeh.

Uz činjenicu da mu je majka diplomirala upravo kineziologiju, Ognjen je doživjevši nekolicinu ozljeda odavno počeo istraživati kako prevenirati ozljede.

– Znam na kojim tjelesnim regijama moram više raditi, tako da je zdravstveno stanje sada jako dobro. Čim primijetim znakove, uhvatim se posla i sasiječem ih u korijenu – priča.

Ove godine želja mu je uloviti dobru formu, srušiti spomenuti osobni rekord i možda se plasirati na Europsko prvenstvo za koje je postavljena vrlo visoka norma. Ne uspije li, nema veze. Fokus je postavio na obrazovanje i stjecanje trenerskog statusa kako bi pomogao onima koji žele zagaziti u profesionalne, atletske vode.

– Trčanje mi je postalo način života. Dobro dođe kako bih se ispuhao, da izbacim neke misli iz glave – zaključuje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lijepa prigoda

FOTO/VIDEO Na Tulumu izvrsnosti nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola

Još jedan Tulum izvrsnosti, prigodno nagrađivanje najuspješnijih učenika i učenica osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice koji su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×