24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izložba povodom 30-te obljetnice KUD-a Koprivnica
I

Ne propustite

U izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica može se do 3.7.2011. pogledati izložba „30 godina s vama – KUD Koprivnica 1981.-2011“.

Kulturno-umjetničko društvo Koprivnica nastalo je 1981. godine spajanjem dva KUD-a „Bratstvo“ i „Fran Galović“, koja su rad nastavljala na bogatu tradiciju amaterskog kulturno-umjetničkog djelovanja koprivničkih društava s početka 20. stoljeća.

U proteklih trideset godina kroz KUD Koprivnica prošle su stotine i stotine članova, od najmlađih, preko učenika osnovnih i srednjih škola  do radnika i umirovljenika.

Izložba povodom 30-te obljetnice KUD-a KoprivnicaKao i nekad, tako i danas mladi pjevači, plesači i svirači uvježbavaju, njeguju, čuvaju i predstavljaju bogatu folklornu baštinu koprivničkog kraja i cijele Podravine, kao i drugih krajeva Hrvatske, te gradske pjesme i plesove Koprivnice. Ambasadori su našeg grada u punom smislu riječi kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

Za uspješan rad na njegovanju tradicijske kulture Društvo je dobilo niz priznanja  i to Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture, a dr. Nada Šešić, umjetnička voditeljica KUD-a Koprivnica, Medalju grada Koprivnice za doprinos i rad u kulturi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×