Nada Šešić nova predsjednica KUD-a Koprivnica

15:40h
0
Nada Šešić nova je predsjednica KUD-a Koprivnica

Članovi KUD-a „Koprivnica“ na redovnoj su izbornoj skupštini izabrali novo rukovodstvo. Za predsjednicu društva izabrana je Nada Šešić, umjetnička voditeljica i koreografkinja društva, a za članove Upravnog odbora izabrani su : Željka Kolar, Ana Špičko, Krešimir Blažek, Marijan Boroša, Zvonko Hitrec i Tihomir Vanđija.

Podnoseći izvješće o radu društva u proteklom mandatu, dosadašnji predsjednik društva, Krešimir Blažek, koji je tu funkciju obnašao proteklih 16 godina, istaknuo je činjenicu da društvo i dalje spada u sam vrh hrvatskih amaterskih folklornih grupa i da su u proteklom mandatu pokrenute tri manifestacije koje su na kulturnoj karti  grada i županije našle svoje mjesto i postale i te kako prepoznatljive : Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“, Susret dječjih folklornih skupina „U bakinom krilu“ te Ples maturanata na gradskim trgovima.

Na preko 30 nastupa godišnje, diljem Hrvatske i u inozemstvu, članovi društva s ponosom pronose ime voljenog grada.

Na žalost, u godini kada obilježavaju 30 godina kontinuiranog rada, još uvijek su bez adekvatnog krova nad glavom, bez svojeg doma i bez odgovarajućeg prostora za probe.