vremenska prognoza

IZUZETNO OPASNO VRIJEME Vrhunac toplinskog udara stigao je i do naših krajeva, sutra već stiže olakšanje

Zbog daljnjeg porasta temperature zraka, kronični bolesnici bi trebali uzimati terapiju prilagođenu otežavajućim vremenskim uvjetima.

09:48h
0
Ljetne vrućine // Foto: Ivan Brkić

Paklene vrućine stigle su i do nas. Danas se na području Koprivničko-križevačke županije očekuju temperature i do 36 stupnjeva, a Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za naše područje, što znači da je vrijeme izuzetno opasno.

– Po ovakvom vremenu treba izbjegavati izlazak na sunce u vremenu između 10 i 17 sati, nositi laganu i prozračnu pamučnu odjeću, piti puno tekućine te jesti puno voća i povrća. Ako izlazite izlazite na sunce namažite se zaštitnim faktorom i uvijek imajte neko pokrivalo na glavi – savjetuje ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković.

Prevladavat će nepovoljne biometeorološke prilike. Zbog daljnjeg porasta temperature zraka, kronični bolesnici bi trebali uzimati terapiju prilagođenu otežavajućim vremenskim uvjetima. No, i manje osjetljivim skupinama ljudi se preporučuje povećana briga za zdravlje izbjegavanjem većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana.

DHMZ

U poslijepodnevnim satima moguće je jako grmljavinsko nevrijeme, a već sutra temperature će pasti i za 10 stupnjeva.

Petak, subota i nedjelja će biti vedriji i temperature se neće popeti iznad 28 stupnjeva, što je znatno ugodnije od današnje temperature.

Ponedjeljak će biti nešto tmurniji i sparniji s temperaturom do 30 stupnjeva, a u utorak i srijedu očekuje se kiša i temperatura do 30 stupnjeva.

Izvor: freemeteo.com.hr