9.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izuzetno uspješna godina hrvača Podravke
I

Ne propustite

2013. godina je godina koju su obilježili nastupi hrvača Podravke na velikim natjecanjima braneći boje Hrvatske. Čak trojica člana Kluba u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske nastupili su na ovogodišnjem prvenstvu Europe i svijeta.

Na Prvenstvu Europe za kadete koje je održano u Baru (Crna Gora) Filip Vusić (kategorija 54 kilograma) plasirao se na osmo mjesto, Filip Frankol (kategorija 46 kilograma) na deseto mjesto, a Alen Fodor (kategorija 58 kilograma) na jedanaesto mjesto.

Najzvučniji ovogodišnji rezultat ostvario je Filip Frankol osvojivši peto mjesto u kategoriji do 46 kilograma na Prvenstvu svijeta u Zrenjaninu. Filip Vusić bio je osamnaesti, a Alen Fodor dvadeseti.

Najveći svjetski sportski događaj u godini bila je Univerzijada u Rusiji, u Kazanu, a u do sada najbrojnijoj konkurenciji sportaša iz 157 zemalja, Hrvatsku su u četiri sporta (plivanje, hrvanje, gimnastika i tenis) predstavljala desetorica sportaša. Jedno mjesto među tim sportašima našao je i naš hrvač Ivan Lončarić. U doista jakoj konkurenciji Ivan je na kraju osvojio šesnaesto mjesto u kategoriji do 55 kilograma.

Nastavljena je i tradicija osvajanja brojnih medalja u svim uzrastima na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dvadeset i sedam nastupa ostvareno je na Međunarodnim turnirima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj i BiH, a ostatak od četrnaest nastupa ostvareno je na službenim prvenstvima Hrvatske.

Prilikom rečenih nastupa hrvači Podravke ukupno su osvojili 100 medalja od čega 41 zlatno, 25 srebrnih i 34 brončanih. Posebno treba naglasiti i 12 osvojenih naslova prvaka Hrvatske u grčko-rimskom i slobodnom načinu hrvanja. Prvacima Hrvatske u 2013 godini postali su u uzrastu dječaka i djevojčica: Andrija Slavić, Erin Begović, Nikola Horvat, Valentina Belušić i Filip Verčević, u uzrastu kadeta: Stefan Ostoić, Filip Frankol, Filip Vusić i dva puta Alen Fodor (grčko-rimski i slobodni stil), dok u uzrastu seniora prvak Hrvatske postao je Ivan Lončarić. Također Ivan Lončarić postao je i prvak na Prvenstvu Hrvatske za studente. Osim zlatnih odličja na Prvenstvima Hrvatske osvojeno je dvanaest srebrnih i jedanaest brončanih medalja. Brojne osvojene medalje pokazatelj su nastavka dugogodišnjeg kvalitetnog rada u klubu.

I ove godine u organizaciji kluba početkom mjeseca ožujka uspješno je organiziran jubilaran 10. po redu Međunarodni hrvački turnir Grada Koprivnice za uzraste mlađih i starijih dječaka i djevojčica “Zlatni pijetao 2013”. Svoje predstavnike na turniru imalo je 29 klubova iz sedam država (Mađarska, Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska). Brojčano ukupno je sudjelovalo 297 hrvača.

Deset članova Hrvačkog kluba Podravka nastupilo je na finalu državnog prvenstva osnovnih škola. Na finalnom natjecanju nastupilo je osam osnovnih škola iz Hrvatske (koje su kroz kvalifikacije u dva kvalifikacijska turnira tijekom godine izborile pravo na finalni krug) razvrstanih u dvije skupine. Podravka je u skupini jednu pobijedila i dvije izgubila i završila kao trećeplasirana ekipa kojoj je na kraju pripala dioba 5. i 6. mjesta na finalnom natjecanju

Tijekom godine uspješno je nastavljen projekt kluba, odnosno Program univerzalne sportske škole Hrvačkog kluba Podravka koji je se tjedno dva puta i u trajanju od 45 minuta odvija u dvorani kluba, a namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Za napomenuti je da program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi.

Ono što nas posebno veseli je da klub trenutno okuplja 90 članova, od čega su čak 70 njih aktivni natjecatelji. Petnaestorica njih pohađa univerzalnu sportsku školu, 25 ih pohađa početnu školu hrvanja, mlađih i starijih dječaka klub okuplja 30, dok kadeta, juniora i seniora ima 20.

Na uspješnu godinu osvrnuo se i predsjednik HK Podravka Darko Tetec.

– Svojim aktivnostima i rezultatima u 2013 godini, HK Podravka potvrdio je da spada u red najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu Koprivnici. Svi ovi rezultati nagrada su za dugogodišnji predan, naporan i uporan rad svih članova kluba. Rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo reći da smo radili dobro i uspješno te da je smjer razvoja kluba i fokusiranje na naše najmlađe, bio pravi put. I dalje ćemo ustrajati na tom putu da vrhunske sportske rezultate postižemo stvaranjem vrhunskih sportaša u svom klubu, vlastitim znanjem i pravilnim radom od najmlađih uzrasta do seniora.

Upravo iz tog razloga širimo svoje aktivnosti i uvodimo nove sadržaje u HK Podravka poput univerzalne sportske škole i naše najnovije ponude za najmlađu djecu koja se žele baviti sportom – školu gimnastike! To jasno pokazuje kojim će se smjerom HK Podravka u budućnosti razvijati, a ja se nadam da će svi naši sponzori i lokalna samouprava, kojima moram zahvaliti na podršci i potpori koju nam pružaju, to i u buduće prepoznavati i podržavati. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da HK Podravka bude ovako uspješan, a mi ćemo se truditi da budemo još i bolji – rekao je predsjednik Darko Tetec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×