13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
šefica županijskog hns-a

Jasmina Pavlović (HNS): Žao mi je što se drugi nisu prijavili za Školu za život, a križevačka škola Ivan Seljanec je naša budućost
J

J. Pavlović je izrazila svoje žaljenje što su se samo dvije škole, i to županijske srednje škole, Strukovna škola Đurđevac i Srednja škola Ivan Seljanec Križevci, prijavile za ovaj projekt, što znači interes za prijavu nije iskazala nijedna koprivnička, križevačka ili đurđevačka škola.

Ne propustite

Kako u svom prioćenju navode iz HNS-a Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak je diljem zemlje otpočela Škola za život – eksperimentalni program koji je pokrenula Blaženka Divjak, HNS-ova ministrica u Vladi RH. Naime, prošle godine u lipnju održan je veliki prosvjed u Zagrebu, a HNS je jasno i glasno rekao da želi obrazovanje bez ideologije i reformu koja će obrazovanje vratiti struci.

– Prošlo je nešto više od godine dana i reforma se, nakon HNS-ovog preuzimanja odgovornosti za obrazovanje, pokrenula. Nakon 20-ak godina pričanja i raznoraznih obećanja, u ponedjeljak je 8,5 tisuća učenika, 2 tisuće nastavnika, 74 ravnatelja krenulo u Školu za život – dakle, ni lijevo ni desno, nego naprijed – kazala je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Jasmina Pavlović, predsjednica koprivničko-križevačkog HNS-a.

Također je istaknula i kako će svi učenici uključeni u ovaj projekt imati besplatne tablete i mobilni internet, a u školama će napokon učiti usvajati vještine učenja, bez bubanja napamet. Prvašićima će torbe od sada biti lakše za 2 kilograma, informatika se u škole uvodi kao obavezni predmet, a srednjoškolci će učiti općeobrazovne programe. Jednako tako, svi uključeni u ovaj projekt – nastavnici, mentori, ravnatelji, imat će plaće veće i do 15 posto.

No J. Pavlović je izrazila svoje žaljenje što su se samo dvije škole, i to županijske srednje škole, Strukovna škola Đurđevac i Srednja škola Ivan Seljanec Križevci, prijavile za ovaj projekt, što znači interes za prijavu nije iskazala nijedna koprivnička, križevačka ili đurđevačka škola.

– U Školu za život je u konačnici iz Koprivničko-križevačke županije ušla samo križevačka škola Ivan Seljanec sa svoja dva razreda, koje čini 45 učenika – dakle, danas stojimo ispred škole budućnosti – istaknula je Jasmina Pavlović i dodala kako će se HNS i dalje zalagati za bolje obrazovanje i bolju budućnost djece.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i Goran Pakasin, potpredsjednik županijskog HNS-a, te Goran Borčić, HNS-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevrtljivi travanj

Meteorolozi šokirali, stiže veliko zahlađenje i da, dobro ste pročitali – čak i snijeg!

"Do ponedjeljka stabilno, većinom sunčano i za doba godine iznimno toplo, uz jačanje južine. Zatim velika promjena - zahladnjenje,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×