16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odluka

Jasmina Pavlović: Na inicijativu HNS-ovog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara osigurano je trajno rješenje za JPP
J

Spomenimo i to da će se obaveze za 2015. i 2016. rješavati mirnim rješenjem spora između Državnog odvjetništva, županija i Grada Koprivnice.

Ne propustite

– Veseli me što s današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske možemo pozdraviti donošenje Odluke prema kojoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja preuzima obveze za sufinanciranje troškova najamnine za gimnaziju i sportsku dvoranu u Koprivnici koje su izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva. Radi se o ukupnom iznosu od 66,1 milijun kuna od 2020. do 2031. godine – poručila je predsjednica koprivničko-križevačkog HNS-a Jasmina Pavlović.

Inicijativu da se stvori trajno rješenje za sufinanciranje javno-privatnog partnerstva te se Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici vrate zaostala sredstva pokrenuo je upravo HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar osobno i dao si u zadatak pronaći održivo rješenje kako se nikada više ne bi dogodilo da država ne podmiruje svoje obaveze.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 2013. godine, za vrijeme ministra Jovanovića, sa Županijom i Gradom Koprivnicom te sa Varaždinskom županijom, gdje je po JPP-u izgrađeno daleko više škola, potpisalo Sporazum o sufinanciranju troškova najamnina za školske građevine izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva. Međutim, trajno rješenje o sufinanciranju navedenih troškova nije osigurano niti su za to stvoreni zakonski okviri. Obveza države nije nigdje bila zakonski regulirana te je dolaskom novog ministra jednostavno prekinuto sufinanciranje, uz tvrdnje kako Sporazum nema zakonsku težinu niti država prema ovim županijama i Gradu ima ikakvu obvezu.

Ono što nije osigurao ministar Jovanović koji je potpisao Sporazum, sada je osigurala ova Vlada, i to na inicijativu HNS-ovog potpredsjednika Vlade RH Predraga Štromara, dok će sama Odluka biti provedena u resoru Ministarstva znanosti i obrazovanja ministrice Blaženke Divjak, koja je osigurala sredstva u prijedlogu proračuna već za 2018. godinu.

– Ova Vlada je napravila ono što niti jedna druga Vlada do sada nije – prihvatila je te potom uputila u Sabor izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, kojima se osigurava trajno rješenje o sufinanciranju troškova najamnine škola izgrađenih po modelu JPP-a. Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica i Varaždinska županija dobivat će 55% sredstava od godišnjih obaveza svake godine do kraja trajanja Ugovora s privatnim partnerima – to je način na koji politiku u službi građana zagovara i provodi HNS! – zaključila je šefica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović.

Spomenimo i to da će se obaveze za 2015. i 2016. rješavati mirnim rješenjem spora između Državnog odvjetništva, županija i Grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×