19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Saborski zastupnik iz Đurđevca suzdržan u glasovanju

Je li zbog Divjak poljuljana Lackovićeva podrška vladajućima? “Ministrica se sakrila iza premijera, svjesna je da nema prolaznu ocjenu za svoj rad”
J

Njegov je cilj, kaže, zastupati interese ovog kraja, o ostalo je sporedno.

Ne propustite

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ostala je u fotelji i nakon što se u petak u Saboru glasalo o tome ima li još uvijek povjerenje za obavljanje svojih dužnosti. Na kraju je bilo 77 ruku za ostanak ministrice, 55 zastupnika bilo je protiv, a samo jedan ostao je suzdržan – Željko Lacković.

Nezavisni saborski zastupnik, koji u Saboru mijenja Milana Bandića, dosad je podržavao vladajuću većinu i premijera Plenkovića pa je njegova suzdržanost bila znakovita. Do nje je došlo, kako nam je rekao, zbog projekta koji je vrlo značajan za Koprivničko-križevačku županiju, a zbog čije (ne)provedbe jednostavno nije mogao dati podršku ministrici Divjak.

– Kao zastupnik uvijek si postavljam kao prioritet ono što je lokalno bitno, ispred čiste političke podjele na vladajuće i opoziciju. Suzdržanim glasovanjem kao pripadnik parlamentarne većine uspio sam skrenuti pozornost nacionalnih medija na problem projekta Sveučilišta Sjever kojim se trebalo opremiti 15 laboratorija u Koprivnici. Ovaj projekt vrijedan 38 milijuna kuna jedini je zaustavljen i to upravo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a indicije da pri tome nije poštovana procedura potvrđene su i presudom Upravnog suda kojom je negativna odluka ukinuta i vraćena na ponovno odlučivanje u Ministarstvo znanosti. Ministrica Divjak sakrila se iza premijera i parlamentarne većine iako je svjesna i sama da za svoj rad ne dobiva prolaznu ocjenu ni politike ni struke – oštar je Lacković.

Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

To ne znači da i dalje ne podržava vladajuće, kaže on, upravo zato što je i premijer i ministar regionalnog razvoja na njegovoj strani.

– Želim istaknuti da od ukazivanja na problem Sveučilišta Sjever imam podršku i premijera Plenkovića i ministra regionalnog razvoja Pavića, ali ključ rješenja i dalje je kod ministrice Divjak. Iskreno vjerujem da će se do kraja mandata ove Vlade iznaći rješenje kroz ministarstva kako se ne bi ponovno rješenje tražilo putem suda – uvjeren je đurđevački saborski zastupnik.

S obzirom na to da je 2020. godina i godina parlamentarnih izbora, nedvojbeno će biti mnogo govora o velikim projektima važnima za Podravinu i Prigorje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Izborna godina je uvijek dinamična, pa stoga očekujem da će se projekti poput brze ceste i željeznice odvijati ubrzano, ali svakako je bitno iskoristiti predizborno vrijeme za uvođenje novih projekata iz županije u planove budućih Vlada – smatra Lacković.

U posljednje vrijeme u javnosti se nagađa i oko toga hoće li Lacković ići po još jedan mandat u saboru, kome će se prikloniti i hoće li se iduće godine ponovno kandidirati za koprivničko-križevačkog župana. Njegov je cilj, kaže, zastupati interese ovog kraja, o ostalo je sporedno.

– Nastojat ću i nadalje promovirati pragmatičnu i efikasnu politiku koja ostavlja trag za razliku od ideoloških politika. Smatram politički bitnim da naša županija bude adekvatno zastupljena u  Hrvatskom saboru i kvalitetno povezana s vodstvom županije, te da se razvija plodonosna suradnja za razliku od dodvorništva državnoj vlasti. Uskoro ću javno istupiti oko sudjelovanja na predstojećim izborima, a pozivam sve građane da na izborima preferiraju domaće ljude bez obzira o kojoj opciji se radilo – poručuje Željko Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OSVOJENA BRONCA

FOTO Mladi badmintonaši iz Koprivnice nastupili na velikom međunarodnom turniru u Novom Sadu, okitili se broncom

Ove godine na Serbian U17 i Youth international turniru u badmintonu koji je održan u Novom Sadu nastupilo je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×