epidemija

Jedna osoba preminula u koprivničkoj bolnici, na području županije 242 nova slučaja

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručuju.

09:42h
0
Covid odjel
Covid odjel koprivničke bolnice // Foto: Marko Dedić

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako su evidentirana 242 nova slučaja zaraze koronavirusom. PCR ili brzim antigenskim testom tijekom jučerašnjeg dana testirano je 489 osoba. Nažalost, u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek preminula je 71-godišnja osoba “s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.”

Trenutno je aktivno 1707 slučajeva, ozdravilo je 106 osoba, u bolnici se liječi njih 73, od kojih je 17 na respiratoru. Podsjetimo, veliku reportažu s covid-odjela koprivničke bolnice objavili smo jučer, a možete je pročitati ovdje.

Liječnici su tada ponovno istaknuli važnost cijepljenja. U skladu s time, danas će se od 14 do 18 sati u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima održati velika akcija cijepljenja. Građanima su dostupna sva cjepiva, od Pfizerova preko Modernina do Johnsova. Nije potrebno prethodno se najaviti, već je nužno ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, kao i potvrdu o primitku prijašnjih doza cjepiva dolazite li po treću.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju.