Naivna umjetnost

Još jedna Pisanica od srca otišla, ovoga puta u mađarski grad Csurg

11:21h
0
Foto: kckzz.hr

Na inicijativu generalne konzulice Republike Hrvatske u Mađarskoj,  Vesne Haluga, izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije jučer je bilo u posjetu mađarskom gradu Csurgu, gdje je na glavnom trgu postavljena jedna od Pisanica od srca koju je Gradu posudila županijska Turistička zajednica.


U sklopu posjeta, održan je i radni sastanak s gradonačelnikom Csurga, Janosom Fustosom, te mađarskim i hrvatskim školama, kao i agencijama, koje su uključene u INTERREG V-A Program suradnje Mađarske i Hrvatske 2014. – 2020. godine.

Obzirom da uskoro kreće potpisivanje ugovora, razgovaralo se o daljnjim koracima u projektima s naglaskom na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

Nakon sastanka održana je svečana primopredaja Pisanice od srca na glavnom trgu u Csurgu, gdje je zamjenik župana Ivan Pal zahvalio domaćinima na gostoprimstvu te njegovanju prijateljskih odnosa i tradicijskih vrijednosti koje povezuju Hrvatsku i Mađarsku kao susjedne države.

Naglasio je važnost promocije naivne umjetnosti kao posebnosti Koprivničko-križevačke županije koja preko ovog projekta ima sve više poklonika diljem svijeta.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su dječje folklorne skupine iz Csurga i Općine Legrad, a županijsko izaslanstvo svoj je posjet završilo razgledavanjem sportskog centra koji se gradi kraj gradske rukometne dvorane i Povijesnog parka.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije činili su zamjenik župana Ivan Pal, viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek, viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine, Vesna Peršić Kovač, Ida Kovač u ime PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

čitam...