Josip Friščić prijetio novinarki HTV-a Sanji Kos Bojanić!

10:14h
0
friscic m

Nezadovoljan viđenim prilogom o koprivničkom Domu za starije, Friščić je nazvao novinarku te je izrvijeđao i zaprijetio kako će zvati glavnog ravnatelja HTV-a i zatražiti njenu smjenu.

Nakon što je Hrvatska televizija u Dnevniku emitirala prilog o štićenicima Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, predsjednik HSS-a Josip Friščić, nezadovoljan viđenim, nazvao je autoricu priloga Sanju Kos Bojanić te joj prijetio.

Friščića je naljutila jer je, između ostalog, uzela izjavu njegova oca Stjepana, koji je jedan od 250 štićenika tog doma koji su potpisali peticiju protiv smjene aktualnog ravnatelja Darka Ledinskog.

“Nazvao me Friščić i pitao me odakle meni pravo da uđem u sobu njegova oca. Psovao me je, kazao kako će zvati glavnog ravnatelja HRT-a i tražiti moju smjenu. Ne želim od sebe ni u kom slučaju raditi nekakvu žrtvu ili od svega slučaj, ali poziv je uistinu bio neugodan”, ispričala je za Novi list Kos Bojanić, koju je šef HSS-a zvao iste večeri kada je prilog objavljen oko 21 sat.

Kos Bojanić je o svom slučaju izvijestila nadređene, a Friščić se novinarima nije javljao na telefon tako da komentara s druge strane za sada nema.

Bitka u koprivničkom Domu za starije i nemoćne vodi se, naime, jer Koprivničko-križevački župan HSS-ovac Darko Koren želi smijeniti ravnatelja Doma, SDP-ovca Darka Ledinskog koji mu je na izborima bio protukandidat. Štićenici se tome protive.

Izvor: www.net.hr