19.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rat kulturnjaka

K. Lulić uzvratila na Šafarekove optužbe: Šokirana sam agresivnim izjavama i direktnim napadom na moje ime i rad, a sve zbog postizanja nekih drugih ciljeva
K

Ako ikada postoji sumnja u nepravilnost, ukaže se na to na civilizirane načine, a ne preko medija i na načine koji nisu u skladu s jednim demokratskim društvom, kaže ona

Ne propustite

Objava na društvenoj mreži, koju je sredinom tjedna napisao koprivnički biolog i istraživač Goran Šafarek, a u kojoj optužuje koprivnički Odjel za društvene djelatnosti da se namještaju pojedini kulturni natječaji, podigla je priličnu prašinu u javnom prostoru. Na naše upite dan kasnije odgovorili su iz Grada na te optužbe, no ti odgovori nisu bili konkretni niti su zadovoljili Šafareka, koji je jučer uzvratio novom objavom.

Jedna od prozvanih je Karla Lulić, koju smo za komentar kontaktirali prije dva dana, no tada nam je poručila da je u šoku i da će naknadno očitovati o svemu. To je napravila jutros. Odgovorila je na optužbe i iskreno izrazila šok na ovakvu vrstu postupka, koji uključuje direktni napad na njezino ime i rad, a sve, kako to sama tvrdi, radi postizanja nekih drugih ciljeva.

– Navodi i poprilično agresivne izjave da se natječaji za sufinanciranje projekata udruga u kulturi namještaju i sredstva dodjeljuju “preko veze” su u potpunosti neutemeljene. Djelovanje Dobrog filma i mene kao filmske djelatnice u potpunosti je transparentno, naša su vrata uvijek otvorena, naša financijska izvješća su javno dostupna – istaknula je.

Žao joj je što se ovako lijepe filmske priče vuku po blatu

Dodaje da su, kao i za svaku udrugu, njihove prijave evaluirane od strane nezavisnih ocjenjivača, što je praksa već godinama, a ocjene su dostupne na uvid u svakom trenutku na traženje.

– Kulturno vijeće, u kojem djelujem kao predsjednica, postoji u potpuno druge svrhe, te nema nikakav utjecaj na natječaje i definiranje uvjeta natječaja, a posebice na financiranje projekata. Mnoge udruge u kulturi vrijedne su i produciraju puno programa i sadržaja svake godine kontinuirano, te za te svrhe osiguravaju sredstva za svoje djelovanje i na to bismo kao zajednica trebali biti ponosni, to je praksa svih dobro uređenih društava u Europi i svijetu – napominje.

Kaže da Filmska djelatnost, kao i druge kulturne djelatnosti, u svoje stvaranje uključuju cijelu zajednicu.

– Ponosni smo što smo naš posljednji film snimili upravo u našem gradu i što smo timski ostvarili filmsko djelo, u kojem je sudjelovalo brojno građanstvo, poduzeća, obrtnici. Žao mi je da se ovako lijepe filmske priče vuku po blatu i nedopustivo je stavljati klevetu na moje ime i rad. Ako ikada postoji sumnja u nepravilnost, ukaže se na to na civilizirane načine, a ne preko medija i na načine koji nisu u skladu s jednim demokratskim društvom. Moja vrata ostaju uvijek otvorena, sve se moze riješiti i na svaku tvrdnju odgovoriti adekvantno – poručila je za kraj i zahvalila brojnim građanima koji su uz nju stali.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

3. kolo HALS za limačice i limače

Mali koprivnički atletičari u Križevcima osvojili pregršt medalja

Odlične rezultate ostvarili su natjecatelji Atletskog kluba Koprivnica na jučer održanom 3. kolu Hrvatske atletske lige sjever za limačice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×