16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

Kapital POBA-e u godinu dana uvećan za 15 milijuna kuna, dobit im rasla 29 posto, a klijenti ‘na čuvanje’ položili 271 milijuna kuna
K

Sa zadnjim danom prošle godine Poba je u Hrvatskoj poslovala putem 22 poslovnice i zapošljavala 228 zaposlenika

Ne propustite

O temi vezanoj uz banku, i to ruski Sberbank, već smo ovih dana izvještavali. I dok su njihove štediše u panici pohrlile podići novac iz brojnih hrvatskih poslovnica pa tako i one koprivničke, klijenti Podravske banke početkom tjedna su se mogli uvjeriti kako je njihova bankarska institucija poslovala u prošloj godini.

Naime, na Zagrebačkoj burzi objavljeni su brojni financijski izvještaji, među kojima i onaj Podravske banke.

Prema privremenom nerevidiranom godišnjem financijskom izvještaju, na dan 31. prosinca 2021. godine Poba je u Hrvatskoj poslovala putem 22 poslovnice i zapošljavala 228 zaposlenika.

Na kraju četvrtog tromjesečja 2021. godine banka je ostvarila dobit u iznosu od 15,2 milijuna kuna, dok je ukupna imovina s posljednjim danom prošle godine iznosila 4,2 milijarde kuna. Ukupni kapital Banke iznosio je 497 milijuna kuna, što je povećanje za 15 milijuna kuna u odnosu na završetak prethodne poslovne godine.

Ukupni depoziti klijenata veći su za 271 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja povećanje za 8,2%.

– Nastavlja se trend smanjenja oročenih depozita u korist depozita po viđenju, tako da su depoziti na transakcijskim i štednim računima veći za 485 milijuna kuna, dok su oročeni depoziti smanjeni za 131 milijun kuna. Ove promjene predstavljaju nastavak višegodišnjeg trenda koji je posljedica relativno niskih kamatnih stopa – poručuju iz Banke.

Dodaju da su u 2021. ostvarili ukupne prihode iz poslovanja u iznosu 126 milijuna kuna, što je 1,7% manje u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, dok je ostvarena dobit veća za 4,5 milijuna kuna u odnosu na lani. Razlog leži u ukidanja prikupljanja premije za sustav osiguranja depozita.

Ono što čelnike POBA-e vjerojatno najviše veseli je činjenica da je ostvarena neto dobit od 15,2 milijuna kuna i veća je za 28,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×