poslao otvoreno pismo

Kešeru se ostvario naum, Koprivničko-križevačka županija prva je zaustavila cijepljenje AstraZenecom

10:09h
0
image
Foto: Mladen Kešer

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a, načelnik Kalnika i kanidat za župana, jučer je medijima poslao otvoreno pismo članovima Stožera civilne zaštite, epidemiolozima i liječnicima.

– Ovim otvorenim pismom upućujem Apel, kojim zahtijevam da se stanovništvo i pacijenti potkalničkog kraja, za koje je organizirana akcija cijepljenja u srijedu 17. ožujka u  prostorijama Vatrogasnog doma u Sv. Petru Orehovcu, ne cijepe, kako je najavljeno, cjepivom od proizvođača AstraZeneca, već cjepivima koje trenutno nisu pod povećalom kao nesigurna i zabranjena u djelu zemalja EU, a naša županija ih ima na zalihi – naveo je Kešer.

Dodao je da kao što svi znamo, cjepivo AstraZeneca trenutno je stopirano kao nesigurno u 11 zemalja EU, pa smatra da i Hrvatska, a posebno Koprivničko-križevačka županija moraju biti razborite i prestati sa upotrebom cjepiva koje nije posve sigurno.

– Stanovnici potkalničkog kraja i pacijenti navedenih ambulanti nisu građani manje vrijednosti i zaslužuju tretman kakvi imaju i ostali stanovnici na području Koprivnice i Križevaca. Ovim putem tražim da se navedena akcija cijepljenja provede sa cjepivom proizvođača Pfizer ili Moderna, a kojih trenutno ZZJZ KKŽ ima dovoljno na zalihama – zaključio je on.

Danas je iz Stožera stiglo priopćenje da je cijepljenje odgođeno, a čeka se mišljenje Europske agencije za lijekove. Ovime je Koprivničko-križevačka prva županija koja je zaustavila cijepljenje AstraZenecom.