POZITIVNA INFORMACIJA

Kineski znanstvenici došli do važnog otkrića, tvrde kako znaju temperaturu na kojoj koronavirus ne može preživjeti

Dodaju kako je više zaraženih na početku bilo u zemljama s nižom temperaturom zraka, a tu je i važnost imuniteta koji je tijekom zime slabiji.

11:12h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: Ilustracija / twenty20

Znanstvenici kineskih sveučilišta Beihang i Tsinghua tvrde kako viša temperatura i veća vlaga u zraku usporavaju širenje koronavirusa, piše Jutarnji.hr.

Njihova je studija pokazala kako bi toplije vrijeme moglo utjecati na pandemiju, ali je neće potpuno zaustaviti i svesti broj zaraženih na nulu. No, stoji kako koronavirus ne može preživjeti na 30 stupnjeva Celzijevih. Stoga su rigorozne mjere, uvjereni su na istoku, prijeko potrebne kako bi se situacija smirila.

Primjeri čimbenika koje su znanstvenici uzeli u obzir prateći stanje u kineskim gradovima su povećanje temperature zraka i vlage te gustoća naseljenosti i ekonomski status građana. Pokazalo se kako se smanjuje prosječan broj osoba na koje jedan zaraženi može prenijeti bolest. Dodaju kako je više zaraženih na početku bilo u zemljama s nižom temperaturom zraka, a tu je i važnost imuniteta koji je tijekom zime slabiji, piše Jutarnji.hr.

čitam...