Tradicionalni Susret likovnih stvaralaca

Kloštranska paleta vrlo uspješna u Slavonskom Brodu, Lara Brusač dobila nagradu za najuspješnije likovno djelo

Okupili su se amateri i zaljubljenici u slikarstvo, kiparstvo i crtanje iz cijele Hrvatske, a posjetitelji su imali priliku vidjeti radove najuspješnijih neprofesionalnih stvaralaca u gradu na obali Save.

10:13h
0
Foto: Turistička zajednica područja Dravski Peski

Tradicionalni Susret likovnih stvaralaca i izložba nagrađenih radova likovnih amatera od 27. rujna do 6. listopada bila je predstavljena u Likovnom salonu Vladimir Becić Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Susretom i izložbom, po 34. puta, okupili su se amateri i zaljubljenici u slikarstvo, kiparstvo i crtanje iz cijele Hrvatske, a posjetitelji su imali priliku vidjeti radove najuspješnijih neprofesionalnih stvaralaca u gradu na obali Save.

Članovi Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2018. pregledavši ukupno 288 pristiglih radova, odabrali su ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za 34. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta.

Nagradu za najuspješnije likovno djelo mladog autora 2018. godine dobila je Lara Brusač rođena 1999. godine za djelo SAN, ulje/platno, 70×50 cm, a iz udruge Kloštranska paleta, Kloštar Podravski), dok je Martina Fuk dobila Pohvalnicu za iznimno likovno dostignuće.

Foto: Turistička zajednica područja Dravski Peski

čitam...