12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Klupski rejting: Hrvatska s 13. pala na 18. mjesto
K

Ne propustite

Ne veseli novo klupsko rangiranje EHF-a za sezonu 2013/2014. objavljeno u petak. Hrvatski ženski klupski rukomet pao je za pet mjesta.

Za ovu sezonu bio je rangiran kao 13-i, a za iduću je na 18. mjestu.

 

Rangiranje se određuje na osnovi klupskih nastupa u EHF natjecanjima u sezonama 2009/10, 2010/11 I 2011/12. Odustajanje hrvatskih ženskih klubova od natjecanja snižava rejting. Hrvatska je sada 18-a od 50.

Za iduću sezonu sprema se novi sustav europskih natjecanja i u ženskom rukometu, s uključivanjem većeg broja klubova. Odustajanje hrvatskih klubova ne pridonosi rejtingu. Istodobno, to je signal za krovnu organizaciju da se raspravi i o načinima i financiranju sudjelovanja u (skupim) europskim natjecanjima (sudjelovanje u Ligi prvakinja je 15.000 eura, u Regionalnoj ligi 3000 eura), jer u suprotnom domaće natjecanje ima samo svrhu da netko ispadne, a netko uđe u 1. ligu, ne podcjenjujući ostale klubove, za vrh se zna da će Podravka Vegeta i Lokomotiva sigurno u Europu.

Može li se izmisliti način stimulacije da i ostali klubovi, koji su ranije odustajali, ”pomirišu” zrak u europskim dvoranama, kako i izbornik ne bi u reprezentaciji imao kandidatkinje koje nemaju iskustva na stranim parketima. I njemu bi bilo lakše, pa eto ideje za razradu…

Evo tablice i bodova:

Rejting2012

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Za svakoga nešto

ĐURĐEVO Proljetni sajam, ribičija, izložba vina i legendarni Jole čekaju Picoke u vikendu punom događanja

Nastavlja se obilježavanje Đurđeva u Đurđevcu, a brojni zabavni sadržaji ispunit će vikend pred nama. Danas u 18 sati Danijela...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×