Knjižnica i čitaonica Fran Galović dobila transporter za invalide

14:19h
0
Knjižnica i čitaonica Fran Galović dobila transporter za invalide

U suradnji s udrugama koje skrbe o potrebama i interesima osoba s invaliditetom na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, kao i s Udrugom volontera “Rad na dar”, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” pokreće novu uslugu namijenjenu osobama s invaliditetom u kolicima, kao i svima koji su teže pokretni.

Budući da knjižnica ne posjeduje dizalo, nudi se pristup knjižničnim uslugama pomoću transportera i to na prvom katu (Čitaonica tiska) i drugom katu (Stručno-znanstveni odjel s knjigama, časopisima, računalima, internetom, glazbenom zbirkom, zavičajnom zbirkom itd.).

Pouzdanu i sigurnu uslugu prijevoza transporterom davat će volonter Nino Zidar, a za početak na raspolaganju će biti svaki prvi ponedjeljak u mjesecu od 10-13 sati, počevši od 7. ožujka i zadnji četvrtak od 13 do 17 sati, počevši od 31. ožujka ove godine.

Transporter je nabavljen sredstvima Europske unije u iznosu od 35 tisuća kuna kao dio projekta Knjižnične usluge za slijepe i slabovidne, čiji nositelj je bila Udruga slijepih Koprivničko.križevačke županije u suradnji s Knjižnicom.

Zainteresirani za uslugu mogu se najaviti Knjižnici na telefon 048/622-131 ili Mariji Mraz iz Udruge osoba s invaliditetom Grada Koprivnice na broj 098/762-177.

čitam...