7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kolar izgubio u Molvama, Vernić jedva zadržao Legrad
K

Ne propustite

Načelnici su, u drugom krugu izbora, izabrani u preostalih 10 općina u našoj županiji.

Prema izbornim rezultatima najžešća borba vodila se u Legradu, gdje je dosadašnji načelnik HDZ-ov Mladen Vernić sa samo jednim glasom više ponovno izabran za načelnika, a protukandidat mu je bio nezavisni Nikola Gerendaj.

Nakon 16 godina Molvarci su odlučili Ivana Kolara iz HSS-a smijeniti, pa je novi načelnik HDZ-ov Stjepan Fosić koji je osvojio nešto više od 58% glasova.

U Drnju je za novog načelnika izabran Slavko Loth iz HDZ-a, koji je pobijedio Ivana Zvjerca iz SDP-a. U Kalniku će i dalje biti načelnik HSS-ovac Božidar Kovačić, koji je dobio više glasova od nezavisnog Mladena Kešera.

U Kloštru Podravskom sa 30-ak glasova više HDZ-ovog Sinišu Pavlovića pobijedio je dosadašnji HSS-ov načelnik Marijan Debeljak. U Koprivničkim Bregima načelnik je također HSS-ovac Mario Hudič, koji je osvojio dvostruko više glasova od dosadašnjeg načelnika HDZ-ovog Izidora Galinca.

U Peterancu je povjerenje birača ponovno dobio Ivan Pakasin iz HSS-a koji je dobio 40-ak glasova više od HDZ-ovog Krešimira Matijašića. U Rasinji će umjesto Krunoslava Belaja iz HSS-a novi načelnik biti Danimir Kolman iz HNS-a, koji je osvojio oko 60% glasova.

U Svetom Petru Orehovcu za načelnika je izabran Franjo Poljak iz HDZ-a umjesto dosadašnjeg načelnika i protukandidata Dragutina Matusa iz HSS-a. Virovski načelnik i dalje će biti Mirko Perok iz HDZ-a, koji je u drugom krugu bio uspješniji od Mladena Fanceva iz HSS-a.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×