Kolar izgubio u Molvama, Vernić jedva zadržao Legrad

07:17h
0

Načelnici su, u drugom krugu izbora, izabrani u preostalih 10 općina u našoj županiji.


Prema izbornim rezultatima najžešća borba vodila se u Legradu, gdje je dosadašnji načelnik HDZ-ov Mladen Vernić sa samo jednim glasom više ponovno izabran za načelnika, a protukandidat mu je bio nezavisni Nikola Gerendaj.

Nakon 16 godina Molvarci su odlučili Ivana Kolara iz HSS-a smijeniti, pa je novi načelnik HDZ-ov Stjepan Fosić koji je osvojio nešto više od 58% glasova.

U Drnju je za novog načelnika izabran Slavko Loth iz HDZ-a, koji je pobijedio Ivana Zvjerca iz SDP-a. U Kalniku će i dalje biti načelnik HSS-ovac Božidar Kovačić, koji je dobio više glasova od nezavisnog Mladena Kešera.

U Kloštru Podravskom sa 30-ak glasova više HDZ-ovog Sinišu Pavlovića pobijedio je dosadašnji HSS-ov načelnik Marijan Debeljak. U Koprivničkim Bregima načelnik je također HSS-ovac Mario Hudič, koji je osvojio dvostruko više glasova od dosadašnjeg načelnika HDZ-ovog Izidora Galinca.

U Peterancu je povjerenje birača ponovno dobio Ivan Pakasin iz HSS-a koji je dobio 40-ak glasova više od HDZ-ovog Krešimira Matijašića. U Rasinji će umjesto Krunoslava Belaja iz HSS-a novi načelnik biti Danimir Kolman iz HNS-a, koji je osvojio oko 60% glasova.

U Svetom Petru Orehovcu za načelnika je izabran Franjo Poljak iz HDZ-a umjesto dosadašnjeg načelnika i protukandidata Dragutina Matusa iz HSS-a. Virovski načelnik i dalje će biti Mirko Perok iz HDZ-a, koji je u drugom krugu bio uspješniji od Mladena Fanceva iz HSS-a.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

čitam...