U nedjelju drugi krug izbora u Đurđevcu i 11 općina

14:51h
0
Drugi krug izbora u nedjelju čeka Đurđevčane i stanovnike deset općina na području naše županije. Kandidati za gradonačelnika Đurđevca su Vjekoslav Ivandija, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS sa zamjenikom Martinom Trepotecom i Slavko Gračan, kandidat SDP-a i HSU-a sa zamjenicom Marijanom Markešić. Predsjednik đurđevačkog Izbornog povjerenstva Želimir Hrvatić kaže kako je sve za izbore spremno.

– Glasanje će biti na istim biračkim mjestima, pred istim biračkim odborima, sve pripreme smo napravili i građani trebaju samo uz svoju osobnu iskaznicu doći na biračko mjesto na kojem su bili i u prvom krugu. Tamo će ih dočekati jedna glasačka kutija i jedan glasački listić na kojem će zaokružiti redni broj ispred jednoga kandidata – pojašnjava Hrvatić.

Na biračkom popisu u Đurđevcu je nešto više od 7200 birača koji će glasati na 16 biračkih mjesta, a prema Hrvatićevim riječima novi đurđevački gradonačelnik bit će poznat u nedjelju nakon 21 sat. A načelnike će birati i stanovnici još 10 općina. Molvarci će birati između HSS-ovog Ivana Kolara i HDZ-ovog Stjepana Fosića, u Drnju su u drugom krugu SDP-ov Ivan Zvjerac i HDZ-ov Slavko Loth, a u Kalniku HSS-ov Božidar Kovačić i nezavisni Mladen Kešer.

U Kloštru Podravskom u drugi krug ušli su HSS-ov Marijan Debeljak i HDZ-ov Siniša Pavlović, u Koprivničkim Bregima HDZ-ov Izidor Galinec i HSS-ov Mario Hudič, a u Legradu HDZ-ov Mladen Vernić i nezavisni Nikola Gerendaj. Peterančani će za načelnika birati između dosadašnjeg HSS-ovog Ivana Pakasina i HDZ-ovog Krešimira Matijašića.

U Rasinji će Krunoslav Belaj, kandidat HSS-a i HDZ-a odmjeriti snage s Danimirom Kolmanom, kandidatom SDP-a i HNS-a. U Svetom Petru Orehovcu dosadašnjeg Dragutina Matusa u drugom krugu čeka HDZ-ov protukandidat Franjo Poljak. Virovci će, pak, za načelnika moći birati između Mirka Peroka iz HDZ-a i Mladena Fanceva iz HSS-a.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

čitam...