15.4 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U nedjelju drugi krug izbora u Đurđevcu i 11 općina
U

Ne propustite

Drugi krug izbora u nedjelju čeka Đurđevčane i stanovnike deset općina na području naše županije. Kandidati za gradonačelnika Đurđevca su Vjekoslav Ivandija, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS sa zamjenikom Martinom Trepotecom i Slavko Gračan, kandidat SDP-a i HSU-a sa zamjenicom Marijanom Markešić. Predsjednik đurđevačkog Izbornog povjerenstva Želimir Hrvatić kaže kako je sve za izbore spremno.

– Glasanje će biti na istim biračkim mjestima, pred istim biračkim odborima, sve pripreme smo napravili i građani trebaju samo uz svoju osobnu iskaznicu doći na biračko mjesto na kojem su bili i u prvom krugu. Tamo će ih dočekati jedna glasačka kutija i jedan glasački listić na kojem će zaokružiti redni broj ispred jednoga kandidata – pojašnjava Hrvatić.

Na biračkom popisu u Đurđevcu je nešto više od 7200 birača koji će glasati na 16 biračkih mjesta, a prema Hrvatićevim riječima novi đurđevački gradonačelnik bit će poznat u nedjelju nakon 21 sat. A načelnike će birati i stanovnici još 10 općina. Molvarci će birati između HSS-ovog Ivana Kolara i HDZ-ovog Stjepana Fosića, u Drnju su u drugom krugu SDP-ov Ivan Zvjerac i HDZ-ov Slavko Loth, a u Kalniku HSS-ov Božidar Kovačić i nezavisni Mladen Kešer.

U Kloštru Podravskom u drugi krug ušli su HSS-ov Marijan Debeljak i HDZ-ov Siniša Pavlović, u Koprivničkim Bregima HDZ-ov Izidor Galinec i HSS-ov Mario Hudič, a u Legradu HDZ-ov Mladen Vernić i nezavisni Nikola Gerendaj. Peterančani će za načelnika birati između dosadašnjeg HSS-ovog Ivana Pakasina i HDZ-ovog Krešimira Matijašića.

U Rasinji će Krunoslav Belaj, kandidat HSS-a i HDZ-a odmjeriti snage s Danimirom Kolmanom, kandidatom SDP-a i HNS-a. U Svetom Petru Orehovcu dosadašnjeg Dragutina Matusa u drugom krugu čeka HDZ-ov protukandidat Franjo Poljak. Virovci će, pak, za načelnika moći birati između Mirka Peroka iz HDZ-a i Mladena Fanceva iz HSS-a.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×