Kolumna: Magdalena Podravska // Druga strana istine

06:12h
0
magdalena-podravska-header

DRUGA STRANA ISTINE

S vremena na vrijeme kroz medije se provlači informacija o stanicama fetusa u kozmetici, lijekovima i cjepivima. Želeći nas uvjeriti da živimo u matrix-u na koji apsolutno nikako nemamo utjecaj ove prijetnje idu i dalje tvrdeći da je u pozadini cijela mašinerija koja trguje pobačenim fetusima. Ne mogu se oteti dojmu da takva skandalozna otrića ne treba i očistiti od teatralnog. Iskreno – kada bi to zaista bilo istina koliko bi pobačaja trebalo izvršiti da bi se takav sastojak mogao koristiti za masovnu proizvodnju. Čini se puno više nego što se to danas radi. Uz to zbog posebnog sastojka takvi bi proizvodi sigurno bilo toliko skupi da si ih običan puk i ne bi mogao priuštiti. Ako si Madonna time tretira bore i misli da je pritom učinila puno za sebe i planet – boli me briga dok nije na mojem kontinentu. Ili bar za sad.

Druga je činjenica da se zaista placenta i pobačeni fetusi koriste u medicinske svrhe. Poznato je da se takav sastojak koristi za istraživanja, cjepiva i terapije matičnim stanicama. I dokle se koristi kako bi nekome olakšao borbu s bolesti – sigurno je opravdano. Ono što me iznenadilo je oktriće da glasine o gotovo znanstveno-fantastičnoj trgovini fetusima potiču razne vjerske skupine i struje kako bi smanjile učestalost pobačaja. Dakle ako i jesmo matrix upitno je tko njime rukovodi ili tko su ratnici svjetla ili tame – kako se vole nazivati. Amerikaci su utvrdili da čak i političari koriste ovu temu kako bi konsolidirali birače koji su za ili se pak protive pobačaju pa i tu treba biti vrlo obziran. Jer koliko bi takvo korištenje moglo biti štetno moglo bi svakako biti i nemoralno.

ZATO nemojte odmah na prvu padati na kojekakve teatralne kampanje koje u svojoj pozadini često imaju upitna mjerila. Ništa nije onako kao što se na prvi pogled čini – i to je jedino pravilo kaotičnog 21. Stoljeća. Možda ne utječemo na matricu u kojoj živimo, ali je zato barem možemo propitivati do svih racionalnih granica i biti znatiželjni. Imamo pravo pravo tragati za istinom pa čak i ona kada nismo sigurni kuda će nas potraga odvesti i hoće li uopće biti uspješna.

čitam...