sjever zemlje

Kombajn-banda ne postoji, policija sve otkrila, evo tko je ljudima pobrao kukuruz

Gotovo isti slučaj zabilježen je u PP Ludbreg kad je 68-godišnjak prijavio da mu je između 17. i 21. listopada s njegove njive u Vrbanovcu netko kombajnom pobrao 3,5 tona kukuruza u vrijednosti više tisuća kuna.

11:32h
0
Siliranje
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

PU Varaždinska upravo je poslala piopćenje kojim se dotiče krađa kukuruza koje su se zbile na području njihove nadležnosti. Kako tvrde, kombajn-banda ne postoji, a riješili su sva tri slučaja krađe kukuruza.


Krenimo redom. Prvo je 65-godišnjak prijavio da mu je od 8. do 10. listopada na poljskom
predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke netko pobrao 12 redova kukuruza. No, došlo je do preobrata. Isti taj 65-godišnjak policiji je javio kako se dogodilo da je jedan njegov sumještanin zabunom ubrao njegov kukuruz i kako su već dogovorili namirenje štete.

Gotovo isti slučaj zabilježen je u PP Ludbreg kad je 68-godišnjak prijavio da mu je između 17. i 21. listopada s njegove njive u Vrbanovcu netko kombajnom pobrao 3,5 tona kukuruza u vrijednosti više tisuća kuna. Gospodin je također naknadno obavijestio policiju da je vlasnik susjedne parcele zabunom ubrao njegov kukuruz i da će se dogovoriti oko namirenja štete. 

Ali to nije sve! Ista stvar prijavljena je da se se dogodila 48-godišnjaku, njemu je netko između 24. i 25. listopada između mjesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive. Šteta je 7 tisuća kuna, a policija je poučena ranijim iskustvima zaključila da je kukuruz pobrao 39-godišnji vlasnik susjedne pracele. 

Također je utvrđeno da se ne radi o krađi već o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Vezano uz ovaj događaj, policijski su službenici podnijeli izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

čitam...