Korona u Hrvatskoj

Koncerti se ipak mogu održavati? Capak: Nitko nema ništa protiv da se i sad organiziraju, ali uz ova pravila…

Hoće li takvu mogućnost ovoga ljeta tko iskoristiti, teško je reći.

09:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koncerti su događanja koja zbog svoje masovnosti nisu ni u primislima razmatrani kao mogući tijekom postojećih mjera protiv širenja koronavirusa, no čini se da bi ih ipak bilo moguće održavati.

Barem je tako nagovijestio šef HZJZ-a Krunoslav Capak, gostujući jučer u RTL Direktu. U nizu pitanja na koja je odgovarao bilo je i ono o tome kada ćemo moći na koncerte. Oni su mogući, ali važno je da su na otvorenom i da se pridržava svih propisanih mjera.

Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr
Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr

– Koncerti se mogu i sada organizirati na otvorenom. Uz distancu nitko nema ništa protiv toga. Koncerti u zatvorenom bi se također mogli održati uz to da to bude manji broj glazbenika koji su udaljeni na više od dva metra, kao i publika, također po pravilu da među njima bude takav razmak. Dakle, to bi se čak i moglo organizirati – rekao je Capak.

Hoće li takvu mogućnost ovoga ljeta tko iskoristiti, teško je reći. Prihodi bi zbog mjera nedvojbeno bili smanjeni, no neka događanja u našoj županiji, poput Ljeta na Zrinskom ili čak i RockLive festivala, teoretski bi pod ovim uvjetima bili izvedivi zbog veličine prostora na kojem se odvijaju i činjenice da su na otvorenom. No, kao što su nam rekli organizatori, još je rano za prognoze.

čitam...