12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SAVRŠEN ROĐENDANSKI POKLON

KopriVITA ne staje, radovi u Kampusu trebali bi početi do kraja godine, a Udruzi Bolje sutra odobren je još jedan veliki projekt
K

Ciljevi ovog projekta su mnogi, a jedan od ciljeva jest osnivanje pravnog oblika za društveno poduzetništvo kako bi se moglo krenuti s proizvodnjom prehrambenih proizvoda od koprive.

Ne propustite

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice proslavila je svoj 17. rođendan u subotu 2. svibnja, a rođendanski poklon koji je dobila je savršen.

Naime, Udruzi je odobren projekt na natječaju Europskog socijalnog fonda – Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika faza 1., pod nazivom “Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme”.

– Kao rođendanski dar Udruzi za 17 godina rada nije moglo stići u bolje vrijeme – rekla je Marija Mraz, predsjednica Udruge za portal ePodravina.

Ciljevi ovog projekta su mnogi, a jedan od ciljeva jest osnivanje pravnog oblika za društveno poduzetništvo kako bi se moglo krenuti s proizvodnjom prehrambenih proizvoda od koprive.

Također, jedan od ciljeva jest kontinuirana proizvodnja prehrambenih proizvoda od koprive te stjecanje uvjeta za samoodrživost putem vlastitih proizvoda.

– Istovremeno ćemo se baviti socijalnim pitanjima u zajednici i raditi na promociji kvalitetnijeg života za osobe s invaliditetom. U trenutku kada Udruga naruči i dobije potrebnu opremu i strojeve, svakako planiramo nastaviti s tim radom – rekla je Marija Mraz.

Ono što je Udruga zaželjela i čemu je ovih proteklih godina težila, sada se ostvaruje. Podsjetimo, krajem prošle godine, Udruzi osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice na jednom od natječaja Europske unije odobreno je 13,5 milijuna kuna za pokretanje socijalnog poduzeća KopriViTa, pripadajućeg restorana u kojem će gosti moći kušati njihove proizvode kroz razne specijalitete, te izgradnju sportskog-rekreacijskog centra u sklopu prostora bivše Vojarne, kao i poslovnog prostora, odnosno ureda za zaposlenike Udruge.

Očekuje se da će do kraja ove godine krenuti i radovi na objektu u sklopu prostora bivše Vojarne.

– Dugoročni cilj Udruge jest kontinuirani rad na proširenju pogona i prodaje proizvoda s koprivama na razini cijele Hrvatske. Kao i svaki projekt i ovaj će započeti skromno na području grada Koprivnice, ali dugoročni cilj nam je širenje na druge dijelove RH i Europske unije – objasnila je Mraz.

Kroz projekt “Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme”, provest će se niz aktivnosti u kojima će sudjelovati nezaposlene osobe s invaliditetom, održat će se konferencije na temu društvenog poduzetništva, provest će se razne edukacije zaposlenika, održat će se okrugli stolovi s ciljem osnivanja klastera društvenih poduzetnika, sudjelovati na sajmovima radi promocije proizvoda s naglaskom na tjesteninu od koprive. Udruga će održati i dane otvorenih vrata s ciljem promocije društvenog poduzetništva, a u sklopu odobrenog projekta održat će se i studijsko putovanje na kojem će polaznici iz prve ruke steći potrebno znanje i vještine koje je potrebno kako bi se osiguralo adekvatno pokretanje društvenog poduzetništva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posebna pravila

U Koprivnicu stiže Dinamo i Bad Blue Boysi, evo koje će ulice biti zatvorene pola dana

Slaven Belupo danas dočekuje Dinamo, a policija je izdala posebne upute i pravila povodom organizacije te utakmice. Utakmica počinje u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×